Triumph тества компоненти за космически кораби

Triumph тества компоненти за космически кораби

Американската независима компания, специализирана за космически технологии и осъществяване на космически полети XCOR, проверява с помощтта на Triumph Street Triple надеждността на тези компоненти, които след това ще полетят в космоса.

Конкретно така се проверяват горивните помпи за компонентите на ракетата. Те просто се монтират на байка и се изпитват с по-яко каране около лабораторията на компанията около Росуел, щата Ню Мексико.

„Дълго мислихме как най-добре да проверим нашите технологични решения в условията на реално натоварване и дойдохме до извода, че най-добрия вариант е точно този – да ги поставим на мотоциклет и колкото се може по-дълго да го караме”, казва главния инженер на компанията XCOR Дан Делонг.

Мотоциклетът Triumph Street Triple е бил избран, защото мощността на двигателя му и разположението на цилиндрите са максимално сходни с тези технологии, които се използват в суборбиталния космически кораб Lynx. От компанията обясниха, че да работят с мотоциклет е доста по-евтино, отколкото да пускат ракети.

източник: motoclub.bg

Сходни публикации

title="Сервиз за 2013 Triumph Trophy SE"
Сервиз за 2013 Triumph Trophy SE
Фалическият мотоциклет: Castrol Rocket
Triump пускат нови разцветки и специално издание на Sprint GT
Triumph Rocket III Roadster – Голям, по-голям, най-голям…
Triumph с три нови модела за EICMA 2011


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*