Мото шествие за „Нулева толерантност”

Мото шествие за „Нулева толерантност”

Днес (04 април) се проведе мото шествие под наслов „Нулева толерантност към шофьорите осъкатяващи и убиващи мотоциклетити”. Предложението за тази инициатива бе дадено на събрание на кръглата маса на Софийските мото клубове. Единодушната подкрепа на шествието пролича на площада пред храм-паметника Ал. Невски, където в 11:00 започнаха да прииждат мотористи, съпричастни към идеята. Най-хубавата новина бе, че се включиха не само членове на мото клубове, но и свободни мотористи и скутеристи.

Точно в 12:00 колоната потегли по следния маршрут:
пл.“Св.Ал.Невски“ – ул.“Оборище“ – бул.“Цар Освободител“ – бул.“Т.Александров“ – бул.“К.Величков“ – бул.“Акад.И.Е.Гешов“ – бул.“България“ – НДК, Моста на влюбените – бул.“Евл.иХр.Георгиеви“ – Орлов мост – Военна академия – бул.“Ген.Дан.Николаев“ – Сточна гара – бул.“Сливница“ – ул.“Опълченска“ – Руски паметник – бул.“Ген.М.Д.Скобелев“ – Петте кьошета – Тунела под НДК – бул.“В.Левски“ – Градинката на „Попа“ – СУ „Св.Климент Охридски“ – Народна библиотека „Св.Кирил и Методий“ – Паметника на В.Левски – бул.“Я.Сакъзов“ – бул.“Мадрид“ – бул.“Ситняково“ – бул.“П.Яворов“ – бул.“Хр.Смирненски“ – бул.“Дж.Баучър“ – ул.“Фр.Нансен“ – ул.“Г.С.Раковски“ – пл.“Граф Игнатиев“ – Градинката „Кристал“ – пл.“Св.Ал.Невски“.

Мотористите бяха ескортирани от СДВР Пътна Полиция, които оказаха необходимото съдействие на мотористите за провеждане на шествието без да се нарушава правилника за движение.

В най-задната част на шествието се движеше бус-а на мото клуб Brothers from Hell, които бяха изложили на открита платформа мотоциклета на Наката след злощтастната случка при отнемане на предимство.

Напомняме, че целта на мото шествието е да се привлече вниманието на шофьорите, които да гледат по-често в огледалата за задно виждане и да спазват правилата за движение по пътищата. По статистика на КАТ, най-голям брой ПТП са в следствие на отнемане на предимство, както и че мотористите са вторите по уязвимост на пътя след пешеходците. С регулярни шестивя, мото клубовете и всички радетели на идеята ще поставят на челно място позицията на моториста на пътя.

Колеги, пожелаваме ви от все сърце успех и безаварийно каране!!!

Видео от потеглянето на шествието:

Зареждане…


Снимова галерия:

снимки от шествието: мото клуб „Велика България МК“

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Judas Priest в Арена Армеец на 30 юни 2015
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Закриване на мото сезон 2014


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*