Офроуд: Ядрено-магнитен резонанс за Зорница Тодорова

Офроуд: Ядрено-магнитен резонанс за Зорница Тодорова

Най-добрата ни състезателка по офроуд Зорница Тодорова бе откарана по спешност от Абу Даби в Дубай, за да и бъде напрвен ядрено-магнитен резонанс. Както колегите от autoclub.bg първи съобщиха във вторник следобед, Зорница отпадна от първото за сезона състезание от световната купа по рали-крос в пустинята край Абу Даби. Още в първия етап българката падна при преодоляване на голяма дюна и контузи рамото си, а във втория етап при опит да извади машината си от дълбоките пясъци е скъсала мускулни влакна. Силната болка и голямото напрежение при управление по тежкия терен са я спрели от по-нататъшно участие.

Още в първия етап, с технически проблеми от участие в клас АТV отпадна и Тодор Христов. В момента Зорница е с имобилизарана раменна става, но ще изчака заедно с екипа началото на следващия кръг от първенството, който е след две седмици в Катар, на пистата за Формула 1, край Доха.

Голяма е вероятността спортният и партньор Христов да се върне до България за части, с които да ремонтира АТВ-ото си и след това да се върне за втория кръг от световния шампионат в Катар.

„Болката беше много силна и нямаше начин да продължа. Опитах се да карам, но, когато АТV-то затъне в дюните се изисква много сила, за да го измъкнеш. За да не потъва е нужна скорост, а аз нямаше как да карам бързо.  Много съжалявам, че няма да мога да са възстановя за следващото състезание. Поне един месец е нужна почивка“, сподели Тодорова в бивака.

Най-оспорвана е битката при мотоциклетистите. Вторият етап бе спачелен от португалецът Рубен Фария (КТМ), следван от испанецът Хорди Виладомс и местния ас Джеймс Уест. Фаворитите Марк Кома и Еелдер Родригеш изостанаха съответно на 11-то и 10-то място. Така във временното класиране Баред-Борт, Кома, Виладомс и Родригеш са в разлика от само една минута.

При автомобилистите няма интрига. Представителят на Арабските Емирати Ал-Мутауей (X-Ride MINI) спечели етапа с аванс от 7 минути пред Жан-Луи Шлесер, но френският ветеран продължава да е начело в генералното класиране с преднина от 25 мин. За третата позиция се борят Ал-Хели (Nissan) и французинът Сирейол (SMG).

Снимки: Митко Милешки
източник: autoclub.bg

Сходни публикации

title="Офроуд: Наши стартират в пустинята в Катар (видео)"
Офроуд: Наши стартират в пустинята в Катар (видео)
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*