Офроуд: Тодор Христов и екипа му се промъкнаха сред бомби в Сирия

Офроуд: Тодор Христов и екипа му се промъкнаха сред бомби в Сирия

С реален риск за живота преминава героичния преход на аса в офроуда ни Тодор Христов и екипа му от 4-има души с кемпера до Абу Даби. Пилотът на АТВ,  механиците Пламен Николов, Димитър Милешки, Калин Милев и журналистът Румен Петков пътуват с кемпер с натоварени на него две състезателни машини повече от 5000 километра.

За щастие българите вече са пресекли размирна Сирия, получили са визи в Аман за Саудитска Арабия и продължават уверено към ОАЕ. Там в петък Христов и Зорница Тодорова трябва да участват в първия кръг от световния офроуд шампионат. Дамата лети за Абу Даби със самолет.

Над 20 пъти е бил спиран от патрули българският екип от въоръжени униформени в Сирия. Кемперът буквално е бил „обезкостяван“ с щателни проверки. На няколко пъти покрай шосето, където пътували нашите се чували силни зривовев от бомби. Българите с очите си видели и престрелки по страничните кръстовища, а танковете били навсякъде.
Фериботният превоз от Италия на асистиращия камион и ATV-ата струва солените 18 000 евро и за това екипът реши да пътува на собствен ход до състезанието.

Христов и Тодорова от този сезон ще стартират с нови машини – Yamaha Raptor 700. Двете ATV-та са тествани на трасе за мотокрос. Това са най-подходящите машини за състезанията от типа рали-рейд. От серийните Raptor 700 са запазени само рамата и двигателя, а на всичко останало са направени подобрения.

След Абу Даби Тодор и Зорница ще участват и световния кръг в Катар в средата на април.

източник: autoclub.bg

Сходни публикации

title="Офроуд (извънредно): Христов и Зорница със счупени китка и ключица в Катар"
Офроуд (извънредно): Христов и Зорница със счупени китка и ключица в Катар
Офроуд: Наши стартират в пустинята в Катар (видео)
Офроуд: Ядрено-магнитен резонанс за Зорница Тодорова
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*