Полицаи с мощни мотоциклети тръгват из пловдивските улици

Полицаи с мощни мотоциклети тръгват из пловдивските улици

През май в Пловдив ще заработи специализираното звено „Сигма“. Това съобщи старши комисар Тодор Чонов, директор на ОД МВР Пловдив. Това са моторизирани полицаи с мощни мотоциклети, които могат да минават през различни терени – за Пловдив се има предвид Стария град и Тепетата, където се случват т.н. грабежи с изкърпване. Звеното ще може да реагира за минути на всички сигнали, подадени на тел 122.

В момента то се структурира като щатове и като хора, предстои закупуване на мотоциклети, каза Чонов. Когато има достатъчно явно полицейско присъствие по улиците, престъпността е почти на нула, така че така трябва да си управляваме силите и да си направим графиците, че в тъмната част на денонощието и през деня, когато е необходимо, да имаме достатъчно сили, каза Чонов.

Директорът на полицията апелира към всички водачи на МПС да не сядат зад волана употребили алкохол или други упойващи вещества, а когато возят децата си, да използват специалните столчета и колани и да взимат всички необходими мерки, защото зачестяват произшествията с пострадали деца. Тодор Чонов апелира към всички граждани да имат повече вяра на полицията, тъй като и те са част от обществото и тяхното призвание е да помагат, но затова е нужна и помощта на хората, които трябва да сигнализират.

Сходни публикации

title="Край на фишовете от мобилни камери на КАТ"
Край на фишовете от мобилни камери на КАТ
График на камерите на КАТ от 16 до 22 декември 2013г.
График на камерите на КАТ от 09 до 15 декември
График на камерите на КАТ от 02 до 08 декември
Осем коли и мотоциклет иззети при операция срещу автоджамбази


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*