Пиянде качи двама на мотор, уби единия от тях и опита да се покрие

Пиянде качи двама на мотор, уби единия от тях и опита да се покрие

Както MOTO.BG вече писа, в злощастен инцидент загина 16 годишномомче в следствие на катастрофа с мотоциклет. На яве излязоха покъртителни подробности от катастрофата:

23-годишен пишман моторист се напи, подкара мотор, въпреки че няма книжка, качи още двама, катастрофира и избяга, след като разбра, че един от возещите се е загинал. Покъртителният инцидентът е станал на пътя между ломските села Киселево и Дъбова махала, съобщават от МВР.

Самонадеяното пиянде решило да се направи на мъж с „Хонда“ 150. Подкарал я с възможно най-висока скорост, но липсата на какъвто и да е опит му попречила да овладее японската машина на опасен завой. Опитвайки да продължи надясно, смелчагата загубил контрол над „Хонда“-та, която изхвърчала в противоположната посока и се забила в железни колчета от предпазната мантинела.

Вместо да помогне на агонизиращите си приятели – 22-годишно момиче и 16-годишно момче, ненормалникът запалил в неизвестна посока с илюзията, че ще се скрие. Раните от катастрофата все пак преборили крехката му воля и няколко часа по-късно, куцук-куцук, той постъпил в ломската болница.

Там вече го чакали изоставените от него приятелчета. Едното от тях обаче – 16-годишното момче, вече било покрито с бял чаршаф. Смъртта на тийнейджъра вдигнала на крак цялата болница, като на място веднага бил повикан полицейски екип. Униформените изчакали т.нар. шофьор да бъде обслужен от медицински екип, след което го отвели със себе си.

По случая е образувано досъдебно производство, а на семейството на загиналия тийнейджър било обещано, че 23-годишният убиец ще бъде изправен пред съда в максимално кратки срокове. „Единствената добра новина е, че поне състоянието на момичето, което също е пострадало при инцидента, е добро и животът й е вън от опасност“, обясниха от МБАЛ-Лом.

Питаме се до кога ще се гледа безучастно отстрани, а не се предприемата изключително сериозни мерки от страна на управляващите органи? Винаги ли трябва да се погуби човешки живот, за да се вдигне малко шум  и след месец всичко да се забрави. Нужна е много работа и от страна на родителите, които оставят децата си без контрол…

Сходни публикации

title="По-малко загинали при катастрофи с мотоциклети"
По-малко загинали при катастрофи с мотоциклети
Моторист-беглец с опит да се измъкне от КАТ
Мотори борци, самбисти и джудисти
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина
Шеф на ФК Ботев Пд катастрофира с мотор в Тайланд
Край на фишовете от мобилни камери на КАТ
18-годишен издъхна след катастрофа, карал бясно бракуван мотор


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*