Куманов завърши сезона с победа

Куманов завърши сезона с победа

Николай Куманов (Мтел, „Екометал  Рейсинг Тийм”) е  победителят в тазгодишното издание на 55-и традиционен мотокрос Бобошево, което се проведе на 5 и 6 ноември в местността Миладина.

При не толкова силен първи манш, Куманов  направи блестящо каране през втория и спечели първото място в  клас МХ1. След него се класираха съответно на второ и трето място Добромир Добрев и Крум Кокаров.

Въпреки мъглата, състезанието се проведе при голям зрителски интерес и десетки състезатели от цялата страна в няколко класа влязоха в надпревара за призови позиции.

Това  бе последното състезание на Куманов  за сезона. Днес той започва подготовката си за следващия сезон, като в следващия месец ще провежда тренировките си в Белгия и Холандия.

Традиционното изпитание по мотокрос в Бобошево е известно още като „пияното състезание”, тъй  като победителите получават  вино за награда, освен купата. Тази година общо във всички класове бяха спечелени 100 л вино.

Организаторите  съобщиха още, че обмислят идеята да кандидатстват  за Гинес за най-дългогодишно провеждано състезание по мотокрос.

Сходни публикации

title="Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък"
Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък
Мотокрос: Айтос определи шампионите на България
Троян ще бъде домакин на източноевропейския шампионат по мотокрос
Отборна купа за България на шампионата по мотокрос в Хасково
Хасково приема предпоследния кръг на източноевропейския шампионат по мотокрос


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*