Титлата в свободния стил в мотокроса ще се реши в новата спортна зала

Титлата в свободния стил в мотокроса ще се реши в новата спортна зала

Новата многофункционална зала на 4-ти км в София ще бъде домакин на финалния кръг от световния шампионат по мотокрос в дисциплината фристайл (свободен стил). Това стана ясно след среща на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков с изпълнителния директор на промоутъра „Pro Circuit Ltd“ Марко Мантли и с ръководителя проекти на фирмата Сьорен Селмер.

„Това ще бъде една престижна надпревара за България“, обърна се към гостите министър Нейков.

„Смятам, че всички страни са заинтересовани този кръг от шампионата да се проведе на най-високо ниво. Аз добре познавам организаторските качества на федерацията по мотоциклетизъм и съм сигурен, че ще бъдем добри домакини на това събитие, за което да научи цяла България, а и целият свят.“

Марко Мантли изрази задоволството си от заинтересоваността, която държавата показва към провеждането на това атрактивно състезание.

„За нас е чест, че сме посрещнати на такова високо ниво и че държавата показва толкова силна ангажираност към провеждането на този кръг от шампионата по мотокрос в дисциплината фристайл“, каза Мантли.

Веднага след срещата, на която присъстваха още заместник министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, председателят на организационния комитет за Гран при България Румен Петков и председателят на БФМотоциклетизъм Богдан Николов, гостите направиха инспекция на залата на 4-ти км.

Финалният кръг от световния шампионат по мотокрос (фристайл) за 2011 година в София е заложен в календара на FIM за 17-ти декември. На 8 юни (сряда) от 13.00 часа в залата на 5-ия етаж в МФВС договорът за домакинство на София ще бъде подписан от министър Свилен Нейков, Румен Петков и Марко Мантли.

Сходни публикации

title="Голямото каране!"
Голямото каране!
Да подкрепим Стоян Рашков
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта
Buell влиза в WSBK
FIM обнови календара на MotoGP-2014

  1. Аз каза:

    А кога ще пуснат билетите за шоуто в продажба, знае ли се вече?

  2. Мартин каза:

    Мисля че това ще бъде едно много добро и хубаво изпалнение от страна на момчетата от мотокроса.Радвам се че ще бъде тук в Българиа.С удоволствие ще присъствам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*