Шестима български пилоти на подиума в Румъния

Шестима български пилоти на подиума в Румъния

Двама български пилоти победиха в своите класове, други четирима също стъпиха на подиума във II кръг от европейските серии по картинг Гран при в Букурещ (Рум).

В най-престижния клас – KZ2, нашите състезатели окупираха почетната стълбичка. Победата, както и в I кръг в Хасково миналия месец, грабна Мишел Георгиев. Основният му конкурент Владимир Арабаджиев имаше проблеми с настройките на машината и от това се възползва Александър Стоев, заел второто място. Владо остана трети, четвърти също е българин – Симеон Богданов. След награждаването Георгиев замина за състезания в Германия. През миналия сезон пилот №1 на България за 2009 и 2010 г. завърши 9-и в Световните картинг-серии.

Престижна победа записа и Стефано Ловчалиев. В клас KF2 той се пребори за първото място с неистово подкрепяния от домакините местен любимец Давид Дугасеску. Румънецът има мощни спонсори и кара в шампионатите на Италия и Англия. Четвъртата серия беше спечелена от талантливия дебютант Васил Коларов, който остана на 5-о място в общото класиране в Букурещ. В генералното обаче вече е трети, а Ловчалиев е водач.

Сходни публикации

title="Марк Кома пръв при моторите на Дакар"
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта

  1. velizar каза:

    Пичове това нали е сайт за мотори…какви са тия картинги!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*