Honda разкри революционната си трансмисия

Honda разкри революционната си трансмисия

Ако погледнем резултатите от последните тестове на Сепанг, то превъзходството на машините на Hondaе огромно. Това се дължи в голяма степен и на технологичните нововъведения в трансмисията.

Именно затова на Сепанг специална пресконференция направи вицепрезидентът на HRC Шуей Накамото. Той изясни въпроса около бързината на машините на Кейси Стоунър, Дани Педроса, Андреа Довициозо и Марко Симончели, които определено бяха най-бързите пилоти в Малайзия и в трите дни. Накамото каза: „Очевидно е, че HRC не използва нищо незаконно. Истина е обаче, че сега имаме нова трансмисия, която позволява по-бързо да се сменят предавките. Не става дума за DCT – трансмисия с двоен съединител. Но не мога да ви разкажа как работи нашата трансмисия, защото… аз самият не зная!”

Очевидно е, че конкурентните отбори трябва да поработят сериозно, за да разберат какво са измислили инженерите на Honda. Ясно е обаче, че новата трансмисия и по-точно съединителят помагат на пилотите на RepsolHondaза по-бързо превключване на предавките при по-високи обороти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*