Ограничение на скоростта в Испания – борба с цената на бензина

Ограничение на скоростта в Испания – борба с цената на бензина

Вече ви казахме, че Италия взима мерки за скоростта, за да се пребори със замърсяването на въздуха. Сега Испания ще изпозлва същия местод, но за да спести енергия, поради покачващите се цени заради размириците в Либия.

Либийската криза започва здраво да удря по Средиземноморските страни, които получават нефт от Северно-африканския регион, след като намалиха износа и цените започнаха рязко да стават непоносими.

Новото, но временно ограничение на магистралите в Испания, които влизат в сила от 7-ми март, ще е 110 км/ч., вместо досегашните 120км/ч.

„Ще се движим малко по-бавно, но за сметка на това ще консумираме по-малко гориво и съответно ще плащаме по-малко.” – казва зам. прецедателя Перез Рубалкаба, който твърди още, че „автомибилите ще харчат с 15% по-малко бензин с новото ограничение на скоростта.”.

Не знаем колко струва бензина в момента в Испания, но в Италия литър от черното злато може да се намери между 1,536 и 1,565 евро и идеята да се помогне на гражданите да спестят от сметката изобщо не се споменва при нас.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*