Morgan извади триколка

Morgan извади триколка

Още в края на миналата година обявихме, че легендарният британски производител Morgan възражда модела си 3 Wheeler. Той вече е напълно готов и цените му са обявени. Триколесният модел изглежда като пришълец от миналото, но в него са вложени най-новите технологии на ХХI в. Двигателят V Twin е куплиран с 5-степенна предавателна кутия от Mazda. За сигурността се грижи усиленото тръбно шаси с двойни ролбари за шофьора и пътника. Задвижващо е единственото задно колело.

Припомняме, че моделът със същото име от 1930 г. все още държи рекорда за скорост на продължителни разстояния, така куршумообразната му форма е пресъздадена и в днешния 3 Wheeler. Дизайнерите са се постарали да се придържат доколкото е възможно до формата на самолет. Кокпитът е покрит с висококачествена кожа, а инструментариумът също се придържа към авиационната стилистика.

Поради компактните си размери, автомобилът е лесен за контролиране, а видимостта е чудесна. Самите дизайнери са заявили по отношение на облика на модела, че са се придържали към философията „неделни състезания”. Автомобилът е с много нисък център на тежестта, а масата на двигателя се балансира от тази на пътника и шофьора.

През първата година от производството му ще предлагат Morgan 3 Wheeler с типичния по-скоро за мотоциклетите 2-цилиндров двигател V Twin с макс. мощност 115 к.с., разработен от специалистите S & S. Автомобилът е сертифициран от американските и европейските комисии за пътна безопасност и вредни емисии. Силовият агрегат предлага максимума от мощността при минимални обороти. Цените за Великобритания започват от 25 000 паунда (29 196 евро) без такси.

Списъкът от опции предвижда полиран двигател, ретро фарове, кожа в два цвята, графичен спортен пакет с възможност за подчертаване на индивидуалността и др. Желаещите могат да украсят каросерията си с лога, вдъхновени от тези на британските ВВС, овални състезателни номера, национален флаг и още много други типични за автомобилния спорт символи.

източник: агенция Speed-Press


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*