Руски рокери ще правят народен мотоциклет

Руски рокери ще правят народен мотоциклет

Членове на най-стария рокерски клуб в Русия „Нощни вълци“ разработват евтин и масов мотоциклет за масите, съобщава в-к „Известия“. Моторджиите разчитат на държавна помощ за пускането на новия байк в производство.

„Искаме да създаден истински народен мотоциклет – евтина брутална машина с харизма от миналото“, разказва пред „Известия“ главатарят на „Нощни вълци“ и президент на Руската асоциация на рокерите“ Александър Залдостанов. Той твърди, че волгоградският завод „Поршень“ („Бутало“) вече е проектирал двигател за мотоциклета. Агрегатът бил с обем 1.5 литра и мощност 100 к.с.

Според Залдостанов при създаването на новия мотор „Нощните вълци“ се вдъхновявали от популярния съветски мотоциклет Урал. Новият байк трябвало да струва не повече от $5000. Измислено било и име – Волк, а първият прототип щял да бъде готов през 2015 г.

Александър Залдостанов не крие, че разчита на държавна помощ за развитието на проекта. „Планираме да се обърнем към президента Владимир Путин за финансирането на Волк с пари от бюджета на Руската федерация“. Путин неведнъж е посещавал мероприятия на „Нощните вълци“ и е в прекрасни отношения със Залдостанов.

„Известия“ напомня, че пикът на мотоциклетното производство в СССР настъпва в годините след Втората световна война. Тогава съветските заводи получават трофейно оборудване от Германия и започват масово копиране на немски мотори, които продължават се продават и до днес.

Сходни публикации

title="GE Finance ще финансира Урал "
GE Finance ще финансира Урал
21 000 лв. за „новия“ Урал
Триколесен руски „ледоразбивач“ разбива американците
EICMA-2012: Урал се появи в Милано
Как се прави: Кош на мотор Урал (видео)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*