Доказаха фрапираща измама с гориво в бензиностанция ОМВ

Доказаха фрапираща измама с гориво в бензиностанция ОМВ

Преди около месец интернет пространството беше взривено с информацията, че бензиностанциите ни въртят измамни схеми на гърба на своите клиенти. Информацията обаче не беше подкрепена с доказателства, нито издаваше коя бензиностанция е в дъното на тази нагла схема.

Доказателствата обаче излязоха наяве! Фрапираща измама с горивото въртят бензиностанциите на OMV!

На 9-ти ноември вечерта на бензиностанция на OMV (в СОФИЯ – OMV – Г.М.ДИМИТРОВ – 9 ное. 2013, около 21:00 ч.) лек автомобил Волво V40, 1.8 бензин, модел ’97, успя да събере в резервоара си рекордните 71л. бензин А95.

Метрологичната проверка с еталон от 20л. показа точност до -20гр. Калибровка на горивна помпа №6 с дата 09.2013. Стикер – валиден до 09.2014г. Заводските параметри на резервоара на горния автомобил са фиксирани на 60л. обем за целия период на неговото производство – 1996-2003г. Колата е стигнала до бензиностанцията на собствен ход, т.е с работещ двигател. Предполагаемо остатъчно количество в резервоара – не повече от 1л.

Както можете да зебележите, няма как да бъдат пренебрегнати толкова много литри гориво. Не става въпрос за разлика от 1 литър, а за много повече. Грандиозна измамна схема на гърба на клиентите! Евентуални течове от резервоара – не са забелязани. Автомобилът прeседя на едно място около 2 часа. Възможност за пълно допълване на гърловината на резервоара – още максимум около 300-500 гр.

Предполагаемо сборно събрано количество гориво – бензин А95 в резервоара на автомобил Волво V40 – МАХ 64/65л. ВЪПРОСЪТ Е КЪДЕ СА ДРУГИТЕ 6-7 ЛИТРА ГОРИВО???

Потърпевш се оплаква от същия случай отново на бензиностанция ОМV в Дружба. При резервоар с фабричен капацитет 45 л. и наличие на гориво са отчели… 47 л. Това означава минимум 7 л. отгоре!

Кой ще отговори на този въпрос?Не стига това, че горивото, което се предлага в България, е с много лошо качество, цените обаче са конкурентни на останалите европейски държави.

Кога ще заживеем като европейци, без да ни лъжат дребнаво за всяка стотинка? Докога ще търпим да ни тъпчат по всевъзможни начини?

Факт е обаче, че тези нарушения не са единствено от бензиностанции OMV. Повсеместна измама и натиск има навсякъде. Заиграване с едвам доловимо намаляване на цената, за да те ударят в количеството.

Бутилка от 30 литра газ се пълни с 35 литра, като обяснението е, че се запълват кухини вътре в бутилката? Нима има човек, който да повярва на подобно твърдение?

Случаят не е единичен, оказва се, че родните бензиностанции жилят клиентите си постоянно. Получихме редица сигнали и оплаквания, които потвърждават този случай.

Какви действия предприема Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, която по закон провежда националната политика в областта на контрол на качеството на течните горива?

Източник: Георги Терзиев

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти
Супер масово нощно каране на мотори в София!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*