4-и етап на Balkan Breslau Rallye 2013

4-и етап на Balkan Breslau Rallye 2013

Етап 4 на международния оф-роуд маратон Balkan Breslau 2013 бе изключително драматичен и динамичен. Битката в отделните категории стана доста сериозна, а това доведе и до някои сериозни драми. Отсечката от Старосел до Сливен бе белязана с няколко катастрофи, за щастие без сериозно пострадали състезатели.

Най-невралгичното събитие от вчерашния ден определено бе салтото на Владимир Илиев и Александър Стоянов, чието Mitsubishi прекара няколко часа заклещено върху пънове в гората. Владо сподели, че карайки в прахта на друг участник се разсеял за момент и джипът е забил предница в дупка на трасето. Последвало предно салто, класически акробатичен винт и приземяване на колела върху дънери на отрязани дървета. За щастие, Илиев и Стоянов са без наранявания, а автомобилът е готов за днешния етап 5. За съжаление, тимът е аут от битката за челни позиции в категория „крсо кънтри” на надпреварата, като моторспорт доайенът заяви, че ще кара само за удоволствие. Както и стратира в надпреварата, впрочем.

Иначе, вчера бе денят на Станислав Стоянов и Павел Радев (Nissan Patrol). Екипажът на дебютантите в Balkan Breslau 2013 бе най-бърз в 270-километровият етап, завършвайки с 40 секунди преднина на Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara RR). В генералното Стоянов е 7-и в крос-кънтри класа. Трети се класираха Десислав Славчев и Маргарита Стайнова (Mercedes G), а като цяло челната тройка откъсна останалата част от участниците с 10 минути.

Един от претендентите за победа в Balkan Breslau Rallye 2013 – Рац Хайман (бъги Pointer) също е вън от битката за челни позиции, след като повреда в трансмисията го отпрати на 20-място за деня и на 5-о в генералното, на над 2 часа от водача. Израелският пилот караше на предела и в един момент бе откъснал най-бързите българи с повече от 10 минути, но това му костваше сериозна повреда.

4-и етап на Balkan Breslau Rallye 2013 01

Като стана дума за генерално класиране, там в момента сравнително необезпокоявано царуват Ценков и Маринов, чиято преднина пред Славчев и Стайнова е 28 минути. Трети са холандците Морис Убакс и Морис Веерш (Toyota Hilux), които вчера бяха 6-и.

Набиращият все по-голяма популярност сред феновете на Balkan Breslau 2013 тетевенски кмет Милен Милев, се завръща в челната десетка на колоната след силно каране вчера. Милев завърши 5-и, а в генералната подредба е на 6-о място. Не така добре се равиват нещата за неговият съотборник и роднина Димитър Ничев, който след серия от технически проблеми вчера даде 18-о време, а в генералното е една позиция по-нагоре.

Голяма бе драмата за българския участник с ATV Васил Томов. Васко, както обикновено, водеше в етапа, когато с висока скорост катастрофира в паднало дърво. От удара, пилотът се удари в дебел клон, който строши шлема му и буквално разкъса дясната му вежда. За щастие, Васко е добре, дори успя да завърши отсечката, след което ми бе оказана медицинска помощ. Днес Томов ще си почине, а утре има намерение да стартира отново в Balkan Breslau 2013. Водач в генералното остава Паскал Tройон (Can Am), а при SSV-четириколките лидери са Филип и Леа Готие.

Сериозна ситуация имаше и при мотоциклетистите, където след зверско падане холандецът Реймонф ван Хоейен (№2) бе откаран в болница. За късмет, мотористът се отърва само със счупена ръка и контузни рани.

Иначе, Симон Шимел от холандия се очертава като безпощаден едноличен лидер в генералното класиране, с преднина от близо 2 часа пред израелеца Дорон Винтер.

В екстремния клас, след като миналогодишният победител Мартин Хеле вече не е фактор, борбата е между Кристоф Моан и Руди Роксалан, и двамата с Land Rover. За момента, Моан има лека преднина от 4 минути.

Сходни публикации

title="Зрелищна катастрофа на мото в Нова Зеландия (видео)"
Зрелищна катастрофа на мото в Нова Зеландия (видео)
Японски мотоциклетист загина на Isle of Man
Грък с АТV загина на Balkan Marathon Rally 2012
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти
Голямото каране!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*