Пускат движението по пътен възел „Яна“

Пускат движението по пътен възел „Яна“

Движението по връзката на автомагистрала „Хемус“ със Софийския околовръстен път – пътен възел „Яна“, ще бъде пуснато днес след 14.00 часа, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Общата дължина на участъка е 8,46 километра, като проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и държавния бюджет чрез Оперативната програма „Транспорт“ 2007- 2013 година.

По договор тази пътна отсечка трябваше да е готова в началото на септември, но от фирмата изпълнител „Трейс“ завършиха работата си няколко седмици по-рано. Очаква се акт 15 на новия път да бъде готов в понеделник сутринта, преди церемонията, предвидена за 11,30 ч. С този документ участъкът става собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“, а окончателният акт 16 за експлоатация ще бъде издаден след около една седмица.

Преди ден бившият премиер бе категоричен, че движението трябва да бъде пуснато още в почивния ден и да не се бави излишно с официалното откриване, предвидено за понеделник.

„Управляващите не бива да се гаврят с хората, като ги карат да пътуват в тапи и задръствания по този участък“, заяви Бойко Борисов. На това място редовно през последните няколко уикенда се образуваха редовно километрични опашки, което правеше измъкването с кола от столицата доста бавно.

източник: Dnes.bg

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти
Супер масово нощно каране на мотори в София!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*