Европарламентът реши – задължителни прегледи на моторите

Европарламентът реши – задължителни прегледи на моторите

За да се подобри ефективността на крайпътните проверки на превозните средства използвани за търговски цели, ще бъде въведена система за оценяване на риска.

Европейският парламент прие промени в правилата за инспекции на превозни средства, с които се цели да се подобри пътната безопасност чрез добавянето на мотоциклети, ремаркета и каравани, както и чрез подобрение на ефективността на крайпътните проверки на търговски превозни средства.

Ще се подобрят и правилата за документите на автомобилите, съобщиха от ЕП. „Техническите изисквания за проверките, които въвеждаме предвиждат високи стандарти“, заяви Вернер Кун (ЕНП, Германия), докладчик за редовните проверки на превозните средства и ремаркетата. Депутатите гласуваха за въвеждането на задължителни инспекции на мотоциклетите във всички страни в ЕС от 2016 година и на мотопедите от 2018 година, освен ако бъдещо проучване на Комисията покаже, че включването на мотопедите е неефективно, съобщава БГНЕС.

Те одобриха въвеждането на инспекции за ремаркетата с тегло над два тона и караваните над 750 кг и подкрепиха съществуващите стандарти за ремаркета с тегло над 3,5 тона. Парламентът гласува за запазването на настоящия минимум за начална инспекция на изправността 4 години след регистрация и последващи проверки на всеки две години.

Сходни публикации

title="Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)"
Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)
Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си
Честито, шофьори! Пак ще сменяме регистрационните номера на колите
Ако мъжете продаваха мотоциклети
FIM представя мототуризма в Европарламента


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*