Владимир Путин в черния списък на издирваните от финландските власти

Владимир Путин в черния списък на издирваните от финландските власти

Руският президент Владимир Путин е бил поставен в списъка на издирваните престъпници във Финландия във връзка с отношенията му с мото клуб Night Wolves.

Според финландските власти, всеки един от този списък е издирван и би трябвало да бъде задържан при опит за напускане на страната и евентуално изпратен в затвора.

Новината, че руският президент е попаднал в този списък шокирала вътрешния министър на Финландия Пейви Ресенен, които казва: „Искрено се извиняваме за неправилното включване в регистъра. Министерството на вътрешните работи счита за сериозно безпокойство, ако служител на полицейските власти е направил такива неоснователни вписвания в базата данни на заподозрените лица.“

Финландското разузнаване може би се е базирало на една случка през 2009 година, когато Путин посети мото клуб с името Night Wolves. Лидерът на клуба, известен като „Хирурга“ направил презентация на своя клуб и го запознал с членовете. След това Путин се присъедини към тях и участва в организирано групово каране, управлявайки триколка на Harley-Davidson.

Дали това е неволна административна грешка или Путин наистина е заподозрян за връзки с организирана престъпност във Финландия?

Сходни публикации

title="Мотори борци, самбисти и джудисти"
Мотори борци, самбисти и джудисти
Уникално: Моторист кара с газови кошове
Kакво се случва, когато полицай спира мотоциклетист в мъгла (видео)
Овен vs. моторист – Видео
Кинолегендите и техните мотори (снимки)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*