Polaris се сдоби с производител на четириколки

Polaris се сдоби с производител на четириколки

Polaris Industries Inc. днес обяви придобиването на A.M. Holding S.A.S., която работи под името Aixam Mega SAS – частна компания, със седалище в Екс-ле-Бен, Франция, която произвежда и продава четириколки и лекотоварни превозни средства в Европа.

Придобиването на Aixam Mega значително ще засили  портфолиото на Polaris от малки превозни средства, което включва GEM и Goupil, и повиши доходите и потенциала на Polaris в региона на Европа, Средния Изток и Африка.

„Aixam Mega пасва идеално на имиджа на Polaris и предлага уникална възможност за нас да разширим гамата си от малки превозни средства и  да ускорим международния си растеж,“ каза Скот Уайн, председател и главен изпълнителен директор на Polaris.“Ние сме решени да позиционираме Polaris като глобален лидер на растящия пазар на малките автомобили и тази инвестиция потвърждава ангажимента на Polaris“ – обещание за изграждане на глобален бизнес, който ще донесе, способен да донесе дългосрочно нарастване на печалбата на Polaris. „В съответствие с неотдавна обявените ни планове за изграждане на нова производствена база в Ополе, Полша, придобиването на бизнеса на Aixam Mega е показателно за доверието ни в региона.“

Aixam Mega проектира, произвежда и продава както пътнически, така и лекотоварни четириколесни под марките Aixam и Mega. Возилата на Aixam Mega са с четири колела, затворени, характеризиращи се с малко тегло, ниска скорост и възможността в много страни да се карат без шофьорска книжка с категория за кола.

Основана през 1983 г., компанията има история на силни финансови резултати и печеливш ръст на печалбите, с постигнати около сто и десет милиона щатски долара през 2012 г. чрез дистрибуторската мрежа от над 400 европейски дилъра.

Марката Aixam предлага широка гама от задвижвани на дизел и електрически пътнически четириколки, включително седан, SUV и спортни разработки. Марката Mega предлага електрически и дизелови лекотоварни търговски превозни средства.

Условията на сделката не бяха оповестени, но въпреки това тя ще бъде финансирана чрез използването на пари в брой. Очаква се транзакцията да натрупа печалба върху акциите на Поларис през 2013 г. след аквизиционните разходи.

Сходни публикацииВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*