Запорожец с двигател от Hayabusa

Запорожец с двигател от Hayabusa

Един интересен проект, дело на тунинг майстор от Украйна, привлече нашето внимание. Става дума за Запорожец с мощност 200 конски сили, което е ръст от близо пет пъти в сравнение със заводската мощност на ЗАЗ-ката. Заради силно нарасналата динамика се налага и смяната на много от останалите възли и агрегати.

Работата по проекта отнема доста време, но резултатите са забележителни. Като за начало ЗАЗ-968 се сдобива с двигател от мотоциклет. 1 300-кубиковият мотор от Suzuki Hayabusa GSX-R 1300 предава въртящия си момент на задните колела посредством секвенциална шестстепенна скоростна кутия.

Запорожец с двигател от Hayabusa 01

Предното окачване е основно преработено, като са използвани много детайли от Lada Niva. Задното също е модифицирано, но там са запазени значително повече детайли от ЗАЗ. Спирачната система също търпи сериозни изменения. Отпред са монтирани 295 милиметрови дискове от BMW и апарати Brembo.

Запорожец с двигател от Hayabusa 02

Задните спирачки пък са снабдени с мощни шестбутални супорти Tokico. За съжаление няма точни данни за динамичните характеристики на тази машина, но тя е сред лидерите в местните драг надпревари. Повече за резултата от тази интересна разработка, можете да видите във видеото.

Запорожец с двигател от Hayabusa 03

източник: fakti.bg

Сходни публикации

title=""Мото Ангели" помагат на децата във Варна (видео)"
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Шпагат върху скутери (и розов потник)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*