Представяме моторът Yamaha Bolt

Представяме моторът Yamaha Bolt

Преди известно време се появи информация, че Yamaha планират напълно нов модел, носещ името ”Bolt”. Никой нямаше ни най-малка идея какво ще представлява този мотор и се чуваха различни мнения, дори предположения от сорта на това, че тази разработка ще бъде свързвана с олимпийския шампион Юсейн Болт.

Представен по време на ежегодния мото фестивал Daytona Bike Week, “Bolt” всъщност е нов „круйзър“, предназначен за американския пазар.

Базиран на XVS950A, но много по-интересен от всички останали конкуренти в своя сегмент, дори засенчвайки американците от Harley-Davidson, “Bolt” представлява смесица от матово черно и полирани детайли.

Технически характеристики и възможности ще ги пропуснем, но за сметка на това ще се концентрираме на визията. Както може да забележите, по машината липсват логата и баджовете на “Yamaha”. Надписи може да откриете единствено на резервоара, където на шаблон е изписано логото „Bolt”, както и на капака на въздушния филтър, където в готически стил е изписано „Star” (в САЩ, „Star” суб-марката, която обединява всички Yamaha чопъри). И в интерес на истината, по-добре за него. За разлика от доста японски чопъри, които копират визията на Harley, но не наблягат на детайлите, „Bolt” изпъква с изключително спретната линия, като започнем от задните LED светлини, стигайки до предното колело, боядисано в черен мат.

Yamaha предлагат дори и модел “R-Spec”, при който срещу $300 повече получавате седалка, изработена от по-качествен материал и високотехнологични адаптивни задни амортисьори. Продажбите в САЩ стартират от следващия месец. Засега няма признаци тази година „Bolt” да се стъпи и на европейския пазар, но докато дойде момента за представяне на моделите за 2014 година има много време.

Сходни публикации

title="2015 Yamaha MT-09 Tracer"
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Кросарките на Yamaha с радикални промени
Новата Yamaha MT-09 излиза догодина
Yamaha R6 за 2013 г. без големи промени
Моторът Yamaha Worldcrosser стана реалност


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*