Околосветско пътешествие с мотоциклети

Околосветско пътешествие с мотоциклети

Моторист – това е диагноза, а моторът, пътя и карането са лекарствата, които ни поддържат живи! Всеки колега е изпитвал благоговенното усещане на вятъра в косите, на уханието на свежест и тук-таме някой друг ТИР пред нас дими.

Всички онези приятни и неприятни моменти от карането са в основата на любовта ни към моторите и свободния начин на живот.

Именно това усещат и Васил Тодорв и калин Давчев. Това са двама приятели със страст към мотоциклетите и пътешествията, които са спретнали своите свъответно Yamaha Super Tenere 1200 и Honda Crosstourer 1200 на околосветско пътешествие.

Без повече предисловия, ще ви запознаем с начинанието на тези смелчаци през техните очи:

„Ние сме двама дългогодишни приятели и нашата страст са мотоциклетите и дългите пътувания! От 2005г. всяко лято отделяме по 25-30 дни за мото туризъм. Били сме във всички европейски страни, Русия и близкия изток.

Околосветско пътешествие с мотоциклети

От началото на миналата година започна нашата подготовка по идеята ни за околосветско пътешествие с мотоциклети, което смятаме да започне в началото на ноември 2012 година. Разбира се, поради ограниченото време и финансови възможности, цялостната обиколка на земята ще се осъществи на няколко етапа, като всяка година ще се отделят по два месеца за пътуване:

–         Южна Америка – февруари 2013г. /етап 1/

–         Северна Америка – юли 2013 г. /етап 2/

–         Австралия – ноември 2013 г./етап 3/

–         Азия –  април 2014 г./етап 4/

–         Африка – септември 2014 г. /етап 5/

Околосветско пътешествие с мотоциклети 01

Първоначално нашия замисъл беше изцяло да организираме пътуването си с лични средства, както сме го правили през последните 5 години! В последствие си зададохме въпросите, че все пак започваме едно наистина грандиозно начинание! Ще видим места, които много малко сънародници, ще имат възможността видят! Ще се запознаем с много и различни хора! Ще се преживеят, толкова много интересни и невероятни моменти, които наистина е редно да заснемем и покажем на повече хора! Все пак тази идея, това пътешествие е наша дългогодишна мечта и бихме желали да я споделим с всички!

Точно поради тази причина решихме да се опитаме да намерим спомоществуватели (спонсори), които да помогнат в осъществяването на тази идея !

Идеята е при пътуването да се създаде филм, който да е свързан не само с познавателните му аспекти (географски, културологичен, туристически и др.), не само с популяризирането на придвижването с мотоциклет, но и с национална идея – проследяването на „българската следа” (в положителния смисъл на израза) в посещаваните страни и места, реализацията на популярни личности от български произход, включително и техните хобита, и особено ако са свързани и с мотоциклетизма. Също така искаме да покажем и другата, непопулярна страна на „българската следа” като посещение на българи по затворите и изпадналите в немилост по една или друга причина сънародници, за да направим съпоставка на контраста като ще наблегнем на разликата между туризма и емиграцията. По време на пътуването всеки от участниците ще развива и лична тема свързана с неговата професия и/или хоби.“

А ето тук можем да ги проследим чрез напредналите технологии и по-специално GPS проследяване

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Мотори борци, самбисти и джудисти
Супер масово нощно каране на мотори в София!
Френски пътешественик изчезнал в Мексико
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*