Събор на собственици на Harley-Davidson се проведе в Куба

Събор на собственици на Harley-Davidson се проведе в Куба

Собственици на култовите мотори Harley-Davdison се събраха на събор на брега в кубинския курорт Варадеро, показвайки на останалия свят уникална колекция от добре поддържани стари, но златни мощни машини на две колела. Дузина фенове на мощните мотоциклети обсадиха брега на Варадеро в Куба, за да присъстват на втория ежегоден Harley-Davdison събор. Към 100 горди собственици на иконичните 1200-кубикови мотори се присъединиха към множеството, опиянено от рева на двигателите и мириса на бензиновите пари.

„Събираме се ежегодно, обменяме опит, части, механизми, защото поддържането на такъв скъп мотор е изключително трудно във време на криза. В Куба няма много части за Harley-Davdison, а заради американското ембарго няма как да си ги набавим. Затова разчитаме на собствените си възможности и сами тунинговаме мотоциклетите. Идеята е да запазим символа на Харли в нашите сърца.“, смята Адриана Домингеш – собственичка на Harley-Davdison.

Части за тези култови мотори на Острова на свободата почти липсват, затова близо тристата собственици на такива машини импровизират смело при поддръжката им. Съответно моторите им хващат като с магнит погледа на зрителите. Много от моделите на Harley-Davdison в Куба са от преди Революцията от 1959 г.

Американската марка е създадена през 1903 г. в Милуоки, Уисконсин. Оттогава се превръща в най-известният бранд мотоциклети не само в Америка, но и в цял свят, формирайки верни свои фенове, които си организират събори, шествия, клубове и обиколки в различни американски щати.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Judas Priest в Арена Армеец на 30 юни 2015
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Кой с какво на мотосалон София 2015
Мотори борци, самбисти и джудисти


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*