ФИМ възмутени от фарса в началото на ГП на Сан Марино

ФИМ възмутени от фарса в началото на ГП на Сан Марино

26Президентът на Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ) Вито Иполито отправи критики към директорите на състезанието в Сан Марино заради хаоса на старта на надпреварата. Това доведе до отпадането на Дани Педроса и до увеличаване на преднината на Хорхе Лоренсо във временното класиране.

Организаторите отмениха първия старт заради проблеми със съединителя в мотора на Карел Абрахам и позволиха на механиците да се завърнат на решетката. След това обаче изненадващо обявиха, че остава само 1 мин. до новия старт и в бързането в Хонда имаха проблеми с предната гума на мотора на Педроса. Така те се забавиха и Дани трябваше да се нареди в края на стартовата решетка. След това отпадна на шести завой, след като бе ударен от свой съперник.

„По принцип сме ставали свидетели на какви ли не неща, – заяви Иполито. – Имаше един случай, в който бяха запалени светлините на стартовата решетка, защото един организатор на състезание се бе облегнал с лакет върху бутона. Такова нещо като в Сан Марино обаче не бяхме виждали. Никога не се е случвало състезанието да бъде спряно, точно когато ни делят само няколко мига преди неговия старт. Всички бяха изненадани. Най-голямата грешка бе, че след това пистата бе отворена и процедурата по стартиране трябваше да се повтори. Това позволи на много хора да нахлуят до моторите и състезателите. Със съобщението, че остава една минута до новия старт, механиците на Педроса имаха проблеми с предната гума. Ако не беше този хаос, нямаше да се стигне до това“, коментира Иполито.

Сходни публикации

title="MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!"
MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
МотоGP: Оперираха ключицата на Педроса


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*