Резилът пред света продължава

Резилът пред света продължава

В БФМ се получи ново писмо от Джузепе Луонго – президент на Ютстрийм, промотър на световните първенства по мотокрос и супермото. Публикуваме текстът, преведен на български без коментар.

До г-н Богдан Николов – президент на БФМ

Копие до:

г-н Бойко Борисов – Министър-председател на България
г-н Румен Петков – Председател на Организационния комитет
г-н Волфганг Сръб – Директор FIM/CMS

Фуншал, 4 септември 2012г.

Уважаеми г-н Николов,

Правителството ви ни поставя в много трудна ситуация и ние наистина имаме нужда да разберем кога ще ни бъде платено. Разбрах от Вас и г-н Петков, че веднага след младежкия световен шампионат е трябвало да имате среща с финансовия министър, за да съставите плана.

Винаги сме правели каквото можем, за да подкрепяме България, но ако ситуацията продължава по този начин, ще ни бъде невъзможно да продължим да работим заедно.

За да подкрепя различните проекти на българското правителство аз вече загубих репутацията си пред Екълстоун (б.р. шеф на Формула 1) и Еспелета (б.р. Dorna, промотър на MotoGP), а сега рискувам и репутацията на моята компания, а това наистина е твърде много. Трябва да получим цялото плащане за състезанията през 2012 г. и ни трябва сериозна гаранция за плащанията през следващите години, ако продължим да работим заедно.

Освен неплащането, намирам правителството ви за много неучтиво, тъй като те никога не отговориха на нашите писма и не спазиха ангажиментите си, поети пред нас.

Вярвам разбирате, че сега доверието е под нулата и вярвам разбирате, че ако проблемът не се реши веднага не само няма да има световни и европейски шампионати в България, но няма и да приемаме български състезатели в тези шампионати. Това е голям срам, защото се унищожава нещо, което заедно сме градили години наред. Знам, че Вие сте добър човек и се раздавате за спорта, за България и за нашите взаимоотношения, но сега аз нямам избор. Ако проблемът не се реши, аз трябва да действам.

С уважение:

Джузепе Луонго
Президент на Ютстрийм

Сходни публикации

title="Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си"
Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си
FIM представя мототуризма в Европарламента
Мотоциклетни страсти този уикенд на пистата в Долна Митрополия
Богдан Николов: През януари подавам оставка и всички ще са доволни
Програма и изисквания за мото състезанието ТТ България

  1. petko dimov каза:

    Няма се притеснявате….. Колкото повече се излагаме, толкова повече се издигаме…!!!

  2. МИРОСЛАВ ТОПАЛСКИ каза:

    ВСИЧКО ПРОВАЛЯМЕ

  3. МИРОСЛАВ ТОПАЛСКИ каза:

    ВСИЧКОПРОВАЛЯМЕ С ЛЕКА РЪКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*