Иновативните горива Shell FuelSave са вече и на българския пазар

Иновативните горива Shell FuelSave са вече и на българския пазар

От днес българските шофьори ще могат да намалят разхода си на гориво с 1 л. на резервоар*, благодарение на иновативните горива Shell FuelSave 95 и Shell FuelSave Diesel, които вече се предлагат и у нас в търговските обекти на световната верига Shell. Икономичните горива  заменят основните горива Shell Diesel и Shell Безоловен 95 във всички 108 търговски обекти Shell и се предлагат на цената на обикновените горива Shell, без клиентите да плащат повече. Клиентите на Shell могат да заредят Shell FuelSave 95 и Shell FuelSave Diesel по обичайния начин и да усетят разликата в разхода на гориво още при първото зареждане.

Специално за представянето на Shell FuelSave в България пристигна Д-р Андреас Шефер, учен от екипа на Shell Global Solutions, научно-изследователското звено на Shell, разработващо последните технологии в горивата Shell. По време на специална демонстрация той представи технологията на усъвършенстваното гориво и начина на действие: “Иновацията на Shell FuelSave се крие в специалната формула за подобряване на ефективността с незабавно действие. Shell FuelSave 95 е създаден така, че да намали загубата на енергия като смазва местата, на които обикновените масла не са достатъчно ефективни. Shell FuelSave Diesel също е обогатен с тази формула и в сравнение с обикновения дизел, постига по-ефективно възпламеняване и изгаряне в двигателя”,  каза Д-р Шефер.

Известната ТВ и радио водеща Ива Дойчинова бе сред първите, които тестваха незабавния ефект на Shell FuelSave. Като страстен шофьор, Ива бе поканена от експертите на Shell да се включи в серия образователни инициативи, организирани от компанията, за да популяризира икономичното шофиране:

„Като всички клиенти на Shell със забързано ежедневие, аз и моето семейство разчитаме много на автомобила си в ежедневните  задачи. Затова за нас е важно да имаме верен партньор, който да ни помогне да шофираме по-икономично”, каза Ива Дойчинова. „Новите горива отговарят напълно на нуждите на българските семейства. Вярвам, че качеството на  горивата Shell FuelSave, съчетано с основните съвети за икономичното шофиране, ще ни помогне да пестим не само гориво, но и средства от семейния бюджет,” допълни Ива.

Горивата Shell FuelSave се появяват на пазара в резултат на дългогодишни проучвания на учените на Shell. Г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България каза: “В  настоящата икономическа обстановка, за потребителите е все по-важно да разработваме иновативни и ефективни решения, които да им помогнат да пестят. Когато шофираме, рядко се замисляме какво се случва вътре в двигателя. С горивата Shell FuelSave стотици хиляди двигатели могат да заработят по-ефективно и да помогнат на шофьори от цяла България да намалят разходите си за гориво,” допълни г-жа Славейкова.

Горивата Shell FuelSave се появиха за първи път на пазара в Холандия през 2009 г. Те замениха изцяло обикновените горива на компанията в 16 европейски държави, между които Германия, Великобритания, Дания,Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Турция  и Гърция.

*В тестовете участваха автомобили с вместимост на резервоара средно 50 л. Сравнихме разхода на горивата Shell 95 и Shell FuelSave 95 (при еднакво съдържание на биокомпонент). Резултатите от 180 теста с 5 автомобила с бензинови двигатели потвърдиха, че разходът на Shell FuelSave 95 в натоварена градска среда е по-нисък средно с 2%. Разходът на гориво варира в зависимост от автомобила, пътните условия и стила на шофиране.

За горивата Shell FuelSave
Клиентите на Shell България могат да заредят с новите горива Shell FuelSave 95 и Shell FuelSave Diesel във всички търговски обекти на Shell в страната, без да плащат повече.  Вече повече от 100 години учените на Shell работят отдадено върху създаването на някои от най-добрите горива в света. Горивата FuelSave са най-усъвършенстваните икономични горива на Shell и съдържат формула за подобряване на ефективността с незабавно действие, разработена да действа още при първото зареждане на резервоара.

Сходни публикации

title="Ducati EXPO 2015 в България"
Ducati EXPO 2015 в България
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
2014 Honda Grom 125 – първо каране


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*