Mартин Чой завърши втори в „Алпе Адрия”

Mартин Чой завърши втори в „Алпе Адрия”

Най-силният български мотоциклетист – Мартин Чой, завърши втори в генералното класиране на европейския шампионат „Алпе Адрия” в клас SST 1000.

Така асът на Globul Racing Team записа пореден престижен успех, въпреки че целият му сезон беше белязан от състезателни инциденти и здравословни проблеми, включително две операции на лявата ключица.

28-годишният пилот финишира на второ място в 9-ия и последен кръг от еврошампионата, на пистата „Адрия” в едноименния италиански град. Той беше изпреварен с 12 секунди от чеха Михал Фила (двамата с BMW), който грабна титлата, събирайки 15 точки повече от Мартин. Трети днес остана словенецът Марко Йерман. Чой направи много силен старт от четвърта позиция, като бързо стигна до второто място и се лепна за мотора на Фила. Чехът обаче удържа атаките му и в последните обиколки натрупа преднина.

„Не мога да кажа, че съм доволен, защото единствената ми цел беше да защитя титлата си от миналата година, но пък след тежкия и противоречив за мен сезон, и второто място е добро постижение. Сигурен съм, че догодина отново ще съм шампион – било то в европейския шампионат в клас „Суперщок”, било в още по-силно първенство. Специално благодаря на целия ми отбор, както и на хората и фирмите, които ни подкрепят и ни имат доверие”, бяха първите думи на Чой след финала в Адрия.

„Знам, че на Мартин не му е леко, понеже много искаше титлата и се бори докрай. Ние от Globul Racing Team обаче се гордеем с него, защото много пъти през годината показа силния си характер и винаги даваше максимума от себе си. Късметът не беше с него в някои от най-важните моменти, но бъдете убедени, че през следващия сезон Мартин ще е още по-силен”, заяви Михаил Иванов, тийм-мениджър на Чой.

От следващия четвъртък Мартин ще води курсове по мотоциклетизъм на пистата в Серес, а края на месеца ще участва в официалните тестове на гумите DUNLOP в Словакия.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*