Ducati ще бъде с нов двигател на Лагуна Сека

Ducati ще бъде с нов двигател на Лагуна Сека

След домашното си състезание на Муджело миналия уикенд, отборът на Ducati имаше важни тестове, за да реши кои части да използва за новия си двигател, с който ще стартира на следващото състезание в Лагуна Сека.

Филипо Прециози – генерален и технически директор на Ducati Corse прецени, че освен официалните тестове на Муджело, тимът трябва да остане още три дни на пистата в Тоскана с тестовия отбор. Работата, която трябва да се свърши е голяма и затова тестовете бяха удължени. Прециози каза: „Сега работим върху управляемостта на шасито и двигателя. Проблемът наистина е огромен. През миналия уикенд направихме една стъпка, но трябва да работим много здраво, за да постигнем желаните подобрения.“ По-рано през този сезон бе обявено, че на състезанието в Лагуна Сека ще бъде използван двигателят номер 4, който ще бъде готов преди състезанието. Това дава възможност на италианския тим да вземе някои елементи, които преди това са изследвани в състезанията. Прециози сподели плановете на Ducati: „В Лагуна Сека ще използваме двигател 4, както планирахме. Моторът е готов за използване с някои части, които развихме. Някои елементи ще бъдат използвани директно в Лагуна, а други ще бъдат доставени за следващите състезания. Това зависи от крайния резултат и ще бъдем напълно готови, само когато сме сигурни, че сме постигнали подобрение.“

Тестът за тима не започна добре, тъй като Валентино Роси имаше проблеми с ECU и по-специално с хардуера на електронното управление, докато Ники Хейдън успя да направи няколко добри обиколки и бе доволен. Затова от съображения за сигурност, от тима спряха теста на Роси. Така бе получена само половината информация, от която   имаха нужда.

Отделно за детайлите за Лагуна Сека, Ducati работят и по други елементи, които ще бъдат изпитани от титулярните пилоти през следващите тестове през август. Според Прециози обаче, те са тайна.

Сходни публикации

title="MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!"
MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!
Ducati EXPO 2015 в България
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*