„Джентълмените” посрещнаха легендарните Europe

„Джентълмените” посрещнаха легендарните Europe

Легендарната група Europe пристигна късно снощи на летище София за своя първи концерт в столицата. Любимата банда на поколения наред бе посрещната от членовете на мото клуб Gentlemen MC. Мембърите бяха спретнали неочаквана изненада с мотоциклетите си за музикантите от Europe.

Летище София се разтресе от звука на мощните мотори, които се наредиха като кордон около автомобилите, с които бандата щеше да пътува до хотела си.

С огромно нетърпение Джентълмените чакаха групата, а когато тя най-накрая пристигна, разгърнаха цялата си прелест от кожени елеци и големи, лъскави мотори. Басистът Джон Левен бе поразен от красотата на машините и дори се престраши да яхне две от тях. Струва ни се, че той ще си тръгне от България с мотор. Оказа се, че самият той е бил моторист преди години, но с офроуд мотоциклет. След инцидент за съжаление приключва двуколесните саги.

Пътуването на Europe от летището до хотела бе истинска красота и наслада за окото. Стегнат и подреден кордон от Gentlemen MC изпроводи бандата, а гледаката беше като на филм.

След като се настаниха, Europe бяха поканени като официални гости в клуб хауса на Джентълмените. Макар и късно, макар и изморени от пътуването, групата пое към Банкя.

По молба на бандата музикалният фон бе българската музика, подбудени от любопитството и желанието да чуят нещо различно от рок стереотипите. От модерният поп-фолк преминаха към пенсите на Валя Балканска, български нородни хорове и гайди.

Когато ги попитахме „Очаквахте ли такова посрещане”, отговът бе очакван – изпълнени с изненада и вълнение, никой от тях не бе и подозирал, че ще получат такова посрещане в София. Усмивките на лицата им показваха само радостта на музикантите да се срещнат с мотористите и да прекарат няколко часа в релаксираща компания.

Очакваме изпълнението на Europe с нетърпение. Остават броени часове. Концертът е в зала Фестивална от 20:00 часа. Ако искате и вие да видите легендите на живо – все още имате тази възможност.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОСРЕЩАНЕТО НА EUROPE

Сходни публикации

title="Голям купон сътвориха Калашниците на Побит камък"
Голям купон сътвориха Калашниците на Побит камък
10 банди забиват мото-рок феста Побит камък
Стотици мощни мотори преминаха през центъра на Казанлък
Мото клуб „Атрокс“ Панагюрище откри клубната си къща
КАТ и мотористите с успех от съвместната работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*