Мото клубове и КАТ София обединяват сили за безопасност

Мото клубове и КАТ София обединяват сили за безопасност

На специална пресконференция в административната сграда на КАТ София за пореден път бе огласено сътрудничеството между столичните мото клубове и отдел „Пътна полиция”. Акцентът бе поставен върху намаляването до минимум на жертвите при пътни инциденти с участието на мотоциклетисти. Преди официалните изялвение пред медиите, ръководстовто на КАТ и представители на столичните мото клубове се събра, за да объди на закрити врата належащи проблеми и техните решения.

По внесено предложение от MOTO MC и столичните мотористи до Столична община и ръководството на КАТ София за премахване на забраната за движение на мотоциклети по бул. Цариградско шосе, шефът на КАТ главен инспектор Богдан Милчев вече е дал своето съгласие.

Следваща стъпка е изгдаждане на специализирани паркинги на мотоциклети, което да стимулира употребата им, тъй като те разрушават по-малко пътната настилка и образуват по-малко задръствания.

По статистика мотористите са на второ място след пешегодците като уязвими участници в движението. Причината за катастрофи с мотористи е предимно отнемане на предимството. За пореден път се апелира за реакция на правителството по отношение на санкциите за подобно нарушение, тъй като проблемът е ясно изяснен.

Не по-маловажна е бъдещата съвместна работа на мотористите и КАТ по легализиране и специализиране на терени за мото гонки и упражняване на способности за управляване на мотоциклет. Относно байкърите, които не членуват в мото клубове и участват в нелегални гонки, КАТ София предвижда масови проверки още на сборните им пунктове.

От началото на годината има няколко тежки инцеидента с мотористи и отдел „Пътна полиция” ще започне масова акция за проверка на водачи на мотори за употреба на упойващи вещества. Моторизираните представители на КАТ обясниха процедурата по проверка на моторист – проверка за  свидетелство за правоспособност на съответната категория, гражданска отговорност, технически преглед (задължително в регострационната табела да липсват символи на крилица, в противен случай, мотоциклетът не може да получи преглед),  преглед на контролните номера.

Вижте галерия от събитието

Чуйте цялата прес конференция:

Зареждане…

Сходни публикации

title="КАТ и мотористите с успех от съвместната работа"
КАТ и мотористите с успех от съвместната работа
Мотористи и КАТ за контролът на движение в София – дискусия в БНТ
Софийски мото клубове и КАТ ще представят мерки за безопасност на мотоциклетистите
КАТ, MOTO.BG и Atrox MCC влязоха в клас заради безопасността на пътя
MOTO BG и софийски мото клубове дискутираха наболели проблеми с ръководството на столичния КАТ


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*