Ducati стартира производството на 1199 Panigale

Ducati стартира производството на 1199 Panigale

Първият екземпляр от новия флагман в моделната гама на италианския мотоциклетен производител Ducati – 1199 Panigale, бе сглобен вчера в завода на фирмата в Борго. Според специалисти от Италия, мотоциклетът ще бъде един от най-важните в досегашната история на спортния бренд и ще бъде определящ за бъдещето му.

1199 Panigale разполага с редица съвременни технологии, които го отличават от основните му конкуренти – хибридна верижна предавка на газоразпределителния механизъм, титаниеви клапани, безжично управление на подаването на гориво, контролируеми режими на езда и интервал за сервизно обслужване от почти 25 000 километра.

Освен с изредените, байкът може да се похвали и с няколко напълно иновативни за серийна продукция от този бранш системи, като електронно регулируемо окачване, LED осветление и така наречената Engine Braking Control System, които, както италианските медии се изразяват, „са следващата логична стъпка в технологиите в този сегмент“.

Моделът ще бъде при дилърите на фирмата по целия свят от април тази година, като цените му започват от 17 995 долара за базовата версия и могат да достигнат 27 995 долара за върховата модификация с индекс MSRP.

текст: Ангел Сергеев

Сходни публикации

title="Ducati с нови 4 байка в гамата си"
Ducati с нови 4 байка в гамата си
EICMA 2012: Ducati показа Hyperstrada и други новости
Мега галерия на мотора Ducati 1199 Panigale
Духът в мотоциклета Ducati 1199 Panigale
Ducati на EICMA 2011


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*