Първият в света рокерски музей се намира в България

Първият в света рокерски музей се намира в България

Единственият в света, създаден да запознае обикновения, а защо не и необикновения човек, с мото движението в България. Това накратко е представянето на първия рокерски музей у нас.

Той се намира в Асеновград, а идеята за него принадлежи на членовете на местния рокерски клуб „Торнадо“. Експонатите са разположени в бар, като целта е всеки човек да може да се потопи и да усети истинския рокерски живот.

Най-ценните вещи в музея, а и в истинския рокерски живот, са т. нар. тотеми на мото клубовете. До момента в музея има такива от почти всички мото клубове в цялата страна. Създателите му обаче не скриха, че събирането им е коствало доста усилия.

Моторите в музея са уникални, тъй като отдавна не се произвеждат. Един от тях е конструиран през далечната 1956 година и до скоро е бил собственост на член на клуба и носи името Мазното Аво.

Бъдещите планове е музеят да придобие по мащабни размери и да се привлекат и международни клубове, а идеите се раждат в най-сакралното за рокерите място – клубната къща.

И докато клуб хаус-а е затворен за посетители, музеят може да се посети от всеки, който желае да усети какво е да си рокер.

Зареждане…

Сходни публикации

title="Репортаж Мото рок фест Велико Търново 2012"
Репортаж Мото рок фест Велико Търново 2012
„Пирински Вълци” вдигат купон на Предела
MOTO.BG на живо от Велико Търново
21 въпроса на MOTO BG към Сергей Ценков
Iron Bul III на 31 май! БНТ застава зад мото обиколката на България!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*