„Лошите“ шофьори хванати в крачка

„Лошите“ шофьори хванати в крачка

С напредването на технологиите, „лошите” шофьори започват да си патят по-често, тъй като мотористите все повече и повече използват камери, които се монтират на каската. Продажбата на тази техника се е увеличила двойно за последните 2 години.

Малките камери могат да бъдат закрепени върху шлем с помощта на вакум и да записват до 2 часа с едно зареждане на батерията. Един моторист дори е направил канал в YouTube с видео материали от Лондон, наречени „На косъм със глупави шофьори”. Каналът има над 1000 почитателя.

Един от клиповете показва как водач на черно такси за малко не бута моторист каращ Suzuki DRZ400, докато се престроява в лентата си, говорейки по мобилен телефон. Миг по-късно, шофьорът се подава от прозореца (с телефон на ухото) и пита „Какво направих?”. За щастие регистрационният му номер за записан на камерата.

В останалите видео материали ще видим други безумни изпълнения на „кьопави” шофьори.

От друга страна, добре е да се замислим за подобна придобивка, защото по този начин ще имаме явни доказателства срещу виновника при евентуално ПТП. Инвестицията не е особено голяма, а ползите от нея – огромни. Имайки предвид, че в София (да не говорим за другите градове, може би с изключение на Варна) камерите по кръстовищата липсват или не работят, това е прекрасен начин за разрешаване на случай без излишно ходене по мъките за издирване на записи (ако има такива).


Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*