Огледален мотоциклет на пътя

Огледален мотоциклет на пътя

Дизайнът на мотоциклетите не е променян откакто те съществуват. Базиран на моторизирано колело, външният им вид е в общи линии е такъв, какъвто е бил и в зараждането си.

Но всичко това се променя с появяването на Джо Ройтер, дизайнер, заел се да придаде нов облик на двуколесните машини.

Първият му проект е мотор наречен  „Moto Undone„.  От мотоциклета били свалени всички неща, които го правели по някакъв начин интересен и вместо това се превърнал в „прост” обект за придвижване.

Огледален мотоциклет на пътя

Байкът е снабден с електрически двигател, работещ на 48 волта, с мощност 1000 вата и максимален пробег от 140 километра. Подобно на други електрически мотоциклети и този получава информацията за това с каква скорост се движи, колко километра са изминати и т.н., чрез смартфон.

Първото нещо, което се забелязва на снимките е, че моторът изглежда замаскиран, почти невидим. Това може би е лоша идея с всичките инциденти случващи се по пътищата, поради невиждане на моториста от останалите шофьори, но въпреки това концепцията е доста интересна.

Електрическият мотоциклет може да бъде видян между 21ви септември и 9ти октомври в  Grand Rapids Art Museum, Мичиган. Ако някой евентуално има път на там, молим за снимки.

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*