Европейската комисия ще забрани тунинга на мотоциклети

Европейската комисия ще забрани тунинга на мотоциклети

Европейската комисия планира да въведе мерки против модифициране на мотоциклети, което означава, че всякакъв тунинг ще бъде невъзможен. Дори редовния домашен сервиз ще бъде санкциониран.

Всичко нови мотоциклети ще бъдат оборудвани с така наречената бордова диагностична система (OBD – on-board diagnostic systems), която ще може да засече нестандартни части и ще задейства предупредителен сигнал, докато „виновникът” не бъде отстранен от дилъра.

Една от целите е да се предотврати модификация на задвижваща система, което може да включва всичко от ръчката на газта до задната гума.

Предложението всичко мотори на 125 куб.см да бъдат оборудвани с антиблокираща система (ABS) може да бъде разширено до мотопедите. Това значително ще оскъпи машините.

Останалите мерки могат да включват болтове на изпускателната система, които не могат да се махнат с обикновени инструменти, запечатан контрол на двигателните единици и дори забрана за продажба на части за тунинг.

Новите регулации на Европейския съюз, които ще положат стандарта, по който ще се допуска даден мотор на пътя ще бъде представен постепенно година след година – от 2014 до 2022 г.

Всичко ще започне с нови ограничения на вредните емисии, които влизат в сила от 2014г., като идеята е да се приравнят автомобили и мотоциклети.

Българският мотоциклетен портал иска да знае дали тези промени ще повлияят на вас и вашия мотоциклет. Може да ни отговорите като коментар под новината.

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа

  1. Още малко ще забранят и да си проверяваме нивото на маслото, за да може да тъпчим пари по дилърите, а от дилърите в държавата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*