Benelli чества 100 годишнината си с европейски мото рън

Benelli чества 100 годишнината си с европейски мото рън

По случай своя 100-годишен юбилей, италианската компания Benelli стартира мащабна европейска обиколка, наречена „European Benelli Raid”. Трасето е с дължина 3 000 км., като участниците ще финишират на 18-ти септември, когато пък започва „Седмицата на Benelli”.

В маршрута са включени посещения на музея на италианската марка в немския град Ребург-Локум, както и минаване през пистите Ассен (Холандия) и Спа (Белгия), където в миналото мотоциклети на Benelli са жънели много успехи.

Историята на Benelli започва през 1911г., като първоначалната дейност на компанията е била производство на безмоторна техника. През 1920г. тя пуска своя първи мотоциклет, като и до момента се слави с иновациите си в технологично отношение.

В момента под тази марка се продават както спортни и туристически мотоциклети, така и скутери, а през 2005г. тя беше закупена от китайския концерн Qiang Jiang, който се ангажира да погаси натрупаните от италианците дългове.

За съжаление обаче нещата с Benelli отново не вървят на добре. Докато през 2007-ма компанията произвеждаше няколко хиляди мотоциклета годишно и имаше амбиции да увеличи продажбите си до 10 000 през 2008-ма и 20 000 през 2009-та, сега тя сглобява едва 1 000 байка годишно и нейното бъдеще е под въпрос.

Сходни публикации

title="Промо видео на мотоциклета Suzuki GSX-R 1000 за 2012 година"
Промо видео на мотоциклета Suzuki GSX-R 1000 за 2012 година
Класически мотоциклети от Втората световна война – изгубени в морето
Свободата, моторът и пътят в едно!
Българин прекоси на мотор Европа и Азия
„Камък в блатото“ – филм за моторите, мото съборите и времето, което мечтаем да се върне


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*