Harley Owners Group (HOG)

Harley Owners Group (HOG)

Harley Owners Group (HOG) е спонсориран клуб под ръководството на Harley-Davidson, в който могат да се присъединят всички привърженици на американската марка мотоциклети Harley-Davidson. HOG е „пра-дядото на всички усилия за задружна общност”, който не само популчризира компанията и моторите, но и този начин на живот. Harley Owners Group също така работи усилено за изграждане на нови връзки и намиране на нови източници на приходи за компанията. С производството на мърчъндайз и фенски продукти прадлагани на членовте на клуба, които наброяват над 1 000 000, групата се е превърнала в най-големия клуб, спонсориращ мотоциклетна марка в световен мащаб. Общността Harley-Davidson е била прототип на етнографския термин „субкултура на консумацията”, което по-късно се дефинира като „отличителна под група на обществото, която се самоселектира на базата на обща страст към определен продукт, класа, марка или дейност”.

Harley Owners Group е създадена през 1983 година като начин за изграждане на дълготрайни и силни връзки между собствениците на мотори Harley-Davidson като свързва компанията със своите клиенти. Обикновено, членовете на HOG отделят около 30% повече средства от обикновения свобственик на Harley за продукти и събития. Една от основните идеи зад усилията на компанията е да представи Harley-Davidson като американска икона, фокусирана върху автентичността и гордостта д бъдеш „създаден в Америка”.  Всичко това е свързано с отбелязването на върхови продажби,които да позволят на компанията Harley-Davidson да процъфтява.

Всеки дилър на Harley-Davidson има възможността да спонсорира местен чаптър на HOG. Някои не го правят поради една или друга причина, но не може да съществува чаптър на Harley Owners Group без връзка със спонсорски дистрибутор. Всички чаптъри са подпомагани от националната HOG група, базирана в Милуоки. Чаптърите избират свой офицери от своите членове, правят новинарски бюлетин и организират събития през цялата година. Повечето мероприятия са свързани с каране на мотори, разбира се. Чаптърите на HOG са организации на добровлонически начала, които събират такси от членовете, за да покриват разходите по събитията и административни дела, съпътстващи всеки чаптър.

На ниво чаптъри, повечето мероприятия и събори на HOG са ограничени само и единствено до членове на съответния чаптър. По-голямата част от щастите в Америка имат свой годишен мото събор, който е отворен за всички членове на Harley Owners Group, без значение дали принадлежат към даден чаптър или не. Всяка година се състоят по няколко събития, мото събора, групови карания и други, организирани и посетени само от членове на групата.

Освен моторджийски мероприятия и събори, мотористите в HOG даряват извстна част от всички приходи в асоциацията за подпомагане на мускулната дистрофия. Всички чаптъри и членове на HOG са насръчавани да подмомагат асоциацията и/или други благотворителни дейности. Благотворителността нее задължително изискване към чаптър на Harley Owners Group.

Какво получава един член на HOG?

Пътна помощ HOGПътна помощ
Всеки пълноправен или пълноправен доживотен член на HOG получава пътна помощ при нужда. Таксата за е $100 и се плаща еднократно.

 

 

Събитията на HOGСъбития на H.O.G.®
Всички членове на Harley Owners Group могат да участват в местни или международни събития и мероприятия, мото събори, срещи и др.

 

 

Събитията на HOGСписание HOG®
Пълно с истории от мото походи, информация за продукти, новини и още много дриго, HOG списанието се е превъранло в едно от най-известните сиписания в мото изндутрията. То може да бъде закупено само от пълноправни или доживотни пълнправни членове на Harley Owners Group

 

Туристически наръчник HOGТуристически наръчник
Изключително полезен, той включва всички маршрути и карти на H-D в Щатите, Канада, Латинска Америка, както и информация за местните дилъри.

 

 

 

Какви са различните типове членство в Harley Owners Group

Значка HOGПълноправен член

За кого е? Само за собственици на мотоциклети Harley-Davidson®. Във формата за регистрация е нужно да въведете само идентифиационния номер.

Какви са ползите? Пълноправният член получава всички ползи и обслужване в Harley Owners Group®. Заедно със значка и нашивка, пълноправния член получава и 24 часова пътна помощ (срещу еднократно заплащане от $100), достъп до събитията и мото съборите на HOG, пет издания на списание HOG годишно, туристически наръчник и други.

Колко стръва? $45 за една година, $85 за две години или $120 за три години.

Бележка: Едногодишно пълноправно членство се получава автоматично при покупката на нерегистриран мотоциклет Harley-Davidson®.

Асоцииран член

За кого е? Предназанчено за втория пасажер или член на семейството на пълноправен член на HOG

Какви са позлите? Асоциираните членове получават някои, а не всички ползи като на пълноправен член. Тези членове получават значка, HOG карта, нашивка и достъп до събития на Harely Owners Group.

Колко струва? $25 за една година, $45 за две години или $65 за три години.

Доживотни пълноправни и асоциирани членове

За кого е? Пълноправните и асоциираните членове, които са готови да се отдадат до живот на марката.

Какви са ползите? Пълноправните и асоциираните доживотни члнове получават всички ползи като пълноправен или асоцииран член на HOG. Към тях се добавят и специални значки и нашивки за доживотно членство. Разбира се в пакета влиза и правото да се фукат навсякъде.

Колко струва? Цените варират. Телефонът на който може да се провери каква ще е цената е 1-800-CLUBHOG (1-800-258-2464).

Сходни публикации

title="Кой с какво на мотосалон София 2015"
Кой с какво на мотосалон София 2015
Капитан Америка представи новият Harley-Davidson Street™ 750
Harley-Davidson Street™ 750
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Harley-Davidson с модерен шоу рум в Лас Вегас (+видео)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*