Най-голямата закрита картинг писта в България ще бъде в Русе

Най-голямата закрита картинг писта в България ще бъде в Русе

На 11 юни 2011 г. предстои едно много интересно събитие за русенци – откриване на най-голямата закрита картинг писта в България, с дължина около 400 метра. Организаторите на това дългоочаквано събитие са избрали много стратегическо място, а именно паркинга на Мега Мол Русе. По този начин феновете на картинг спорта ще имат възможността да се наслаждават на пистата целогодишно.

Официалното откриване на картинг пистата ще бъде съчетано с третия кръг на Републиканския автомобилен шампионат „Затворен маршрут” в Русе /11-12 юни/. Поканени да присъстват на събитието са безспорните имена: Илия Царски, Румен Дунев, Димитър Илиев и други изявени пилоти, които първи ще се насладят на новооткритата писта, а шоуто за публиката е гарантирано! Това не е всичко. Освен автомобилни пилоти зад волана на картинг машини, феновете на моторните спортове ще могат да видят на живо и техните състезателни коли, които ще се намират пред централния вход на Мега Мол Русе.

Картинг пистата в Мега Мол Русе се изгражда и ще се поддържа от спортен клуб „Русе кар моторспорт”, който има отбор, вземащ участие както в Републиканския шампионат по картинг, така и в Шампионата по автомобилизъм. В отбора по картинг членуват 9 пилота, като в най-високия клас KZ2 се състезава нашумелият пилот от GP2 Владимир Арабаджиев (GP2 е високотехнологичен шампионат, всеобщо приет като последната стъпка преди Формула 1). В по-малкия клас MINI BG се състезават и 3 деца до 10 години. Малките надежди са включени в проекта „Академия за млади пилоти” на Българската федерация по картинг спорт (БФКС) и Министерството на младежта и спорта. В началото на месец май в Пловдив лично Министър Свилен Нейков връчи на малките пилоти от спортен клуб „Русе кар моторспорт” картинги, с които да се състезават през сезон 2011.

Картинг пистата в Мега Мол Русе ще работи целодневно 7 дни в седмицата с атрактивни предложения за всички желаещи да изпитат своите пилотски умения. Ще се организират също и любителски състезания в най-различен формат. Уникалната настилка предоставя възможността за усъвършенстване на пилотските и управленски способности във всички възрастови граници. Специално за най-малките ще има уикенд академия за запознаване и първи стъпки в картинга, водена лично от Росен Даскалов – майстор на спорта по картинг спорт.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти
Супер масово нощно каране на мотори в София!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*