0.7 секунди разделиха Мартин Чой от победата в Чехия

0.7 секунди разделиха Мартин Чой от победата в Чехия

Мартин Чой остана начело в европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адриа” в клас SST 1000, след като се класира втори в състезанието от III кръг, оставило без дъх публиката в Бърно. 27-годишният софиянец изпусна победата за 7 десети от секундата.

Чой, който кара БМВ  за тима на Prima Build Racing Team, тръгна 4-и на старта, но още преди края на първата обиколка изскочи най-отпред на колоната. Българският ас водеше през по-голямата част от надпреварата, следван „гума в гума” от австрийските звезди Андреас Меклау (Suzuki) и Роланд Реш (Kawasaki). Решаващо за победата се оказа изпреварване от тримата на изостанал състезател 2 обиколки преди финала. При маневрата, извършена на завой, Чой се оказа в най-неудобна позиция и беше задминат от Меклау. Въпреки големия натиск от Мартин, Анди запази лидерството до финала. От своя страна българинът удържа атаките на Реш и го накара в края да намали темпото и да се задоволи с третото място. Реш завърши на 7,4 сек зад Чой.

Преди IV кръг на пистата „Панониаринг” в Унгария (4-5 юни) Мартин Чой е убедителен водач в генералното класиране. В Бърно той записа и най-бързата обиколка – 2:03,9 мин.

Сходни публикации

title="Кой с какво на мотосалон София 2015"
Кой с какво на мотосалон София 2015
Kawasaki Ninja стана на 30 години
Битка на титани: Bugatti Veyron Vitesse vs Lambo Aventador vs BMW S1000RR (видео)
Започна производството на BMW R nineT
Фолк диви се кълчат около мотора на Чой


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*