Милен Манев категоричен Speedway първенец

Милен Манев категоричен Speedway първенец

На първо място с 14 точки отново застана търговишкия състезател Милен Манев в третия кръг от българо-румънското първенство по Спидуей на 14 май – събота, на мотостадиона в град Търговище. Манев, който  е първи и във временното класиране показа колебание единствено в битката с румънския ас Тома Александру, където изтърва старта, а до края на серията не съумя да изпревари.

Чавдар Чернев отново показа безспорния си потенциал нараеждайки се втори с 13 точки на стълбичката на победителите. Чавдар, който наскоро се сдоби с два великолепни мотора марка GM, в типичния си стил не остави на спокойствие нито за миг основните си опоненти Милен Манев и Тома Александру. Силната му изява дори доведе до вероятност за бараж за първото място, нелепа грешка в една от сериите обаче не му позволи това да се случи.

Стоян Стоянов който е другият шуменски представител се нареди четвърти с общ сбор от 10 точки. Той получи повреда в един от моторите си и това без малко не му доведе декласиране. Въпреки това Стоян показа  очевиден растеж и успя да спечели симпатиите на публиката. В надпреварата участва и друг  блестящ български състезател – търновеца Димитър Минков.

Двата му  позволени мотора обаче получиха повреди, а това го остави без никакъв шанс за класиране. Минков е от „старата школа“, винаги блести с висока класа  и неговата липса в сериите беше истинска загуба за зрителите.

Трети в състезанието стана третия и във временното класиране румънеца Тома Александру. Другия румънски претендент Фанел Попа излезе с неконкурентни мотори поради повреда на титулярния и това го изхвърли изцяло от класиране в надпреварата.

Празничното настроение и хубавото време спомогнаха да се изнесе поредния спидуей-спектакъл на мотостадиона в Търговище. Кмета на града Красимир Мирев и предцедателя на БФМ Богдан Николов бяха там. Присъствието на бившия министър на вътрешните работи и радетел на българския мотоспорт Румен Петков показваше високото значение на събитието. Присъстваха също и прецедателя на румънската федерация по мото спортове, както и меценати на румънския Спидуей.

Предстои четвърти кръг в Румъния за който за съжаление още не е определена дата.Не е решено също дали състезанието ще се проведе в Браила или на наскоро възстановената писта в град Сибиу. Събитие от голямо значение обаче ще бъде провеждането на трети кръг от европейския шампионат на стадион „Муниципал“ в град Браила на 11 юни, където се  очаква да участват и българските състезатели.

Вижте снимки от състезанието в нашата ГАЛЕРИЯ.

Сходни публикации

title="Марк Кома пръв при моторите на Дакар"
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*