Българка се пуска на рали „Дакар“

Българка се пуска на рали „Дакар“

34-годишната Зорница Тодорова става първата българка, която ще участва в най-прочутото, но и трудно рали “Дакар”. Архитектата ще застане на старта в Буенос Айрес в началото на януари следващата година заедно с Тодор Христов, който с Петър Ценков участва в надпреварата в Южна Америка преди 4 месеца.

Двамата родни пилоти с АТВ-та ще са част от 5-членния екипаж на фирмения отбор “Ямаха-Европа”, в който те са поканени да участват. “Задачата ни е да се подготвим перфектно и да си купим самолетни билети. За другото ще се погрижат професионалистите от “Ямаха”, доволен е Христов. През януари Тодор се състезаваше за французите от MD Rally Sport. Според него обаче от тима не отделяли достатъчно внимание на АТВ-та за сметка на камионите и автомобилите. Нашите ще подпишат договор с “Ямаха” след състезанието в Тунис, което ще завърши навръх Гергьовден. Представянето на “българските” машини за “Дакар 2012” ще стане у нас на 1 септември на “Балкан офроуд маратон 2011”. Очаква се да присъства и известната журналистка Камелия Липароти. Италианката ще е съотборник на нашите в “Ямаха” и има 4 участия в “Дакар”.

Състезанието в Тунис е кръг от световния шампионат “Крос кънтри рали” и в него за първи път по 1500-километровото трасе ще се пуснат българи.

Зорница Тодорова е родена във Велико Търново и работи като архитект в собствено конструкторско бюро. Чаровната брюнетка е бивша състезателка с пистови мотоциклети.

Сходни публикации

title="Марк Кома пръв при моторите на Дакар"
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*