Любимци на Путин идват у нас

Любимци на Путин идват у нас

Над 100 руски рокери пристигат у нас, за да участват във фестивал, посветен на 1330-годишнината от основаването на българската държава. Те са част от международния клуб „Нощни вълци“, чийто център е в Москва. Негов  фен е премиерът на Русия Владимир Путин, който присъства на почти всички събори и се среща с членове на клуба дори по време на визити в чужбина.

Тържествата в България ще се проведат от 29 април до 2 май 2011 година и се организират от българската секция на „Нощни вълци“. Очакват се гости от Сърбия, Македония, Румъния, Босна, Германия и Англия, а участниците ще бъдат над 2000, съобщи Анатолий Милчев, председател на клуба в България. Подобен мото събор досега не е правен у нас, твърди той.

Групата на руските рокери ще пристигне в Русе на 29 април сутринта и ще поеме към Велико Търново, където ще бъде центърът на честването. Делегацията ще положи венци пред паметника на Майка България и ще продължи за Килифарево. В Плевен колоната ще стигне на следващия ден по обяд и ще положи венци и цветя пред мавзолея-параклис „Св. Георги Победоносец“, а после ще посети панорамата „Плевенска епопея 1877 г.“.

Основната програма на мотосъбора ще започне в 18 ч на 30 април във Велико Търново. Тя включва байк-шоу, концерт и огнено шоу.

На 1 май рокерите от Москва ще отидат на връх Шипка, за да се включи в тържествен митинг в памет на загиналите по време на Руско-турската война. След възспоменателната церемония, там също ще има концерт.

На 2 май руската група от „Нощни вълци“ ще разгледа Велико Търново и ще си замине отново през Русе.

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*