КАТ ни щрака с камери в такситата

КАТ ни щрака с камери в такситата

Таксита агенти, които са оборудвани с мобилни камери и радари, да снимат нарушителите по пътищата. Тази идея се обсъжда от експертите в “Пътна полиция“ след последната жестока катастрофа с мотор на Околовръстното шосе, при която загинаха на място двама души, съобщи инспектор Димитър Мичев от сектор “Пътен контрол“ в главна дирекция “Охранителна полиция“.

Целта e жълтите коли под прикритие да имат всички отличителни знаци като истинско такси, но да бъдат шофирани от полицаи. В автомобилите под прикритие няма да се качват пътници, а ще се използват само за нуждите на КАТ. Причината за нестандартния начин за контрол е, че голяма част от мотористите с пистови мотори, развиващи скорости от 250 км в час и нагоре, доскоро отказваха да спират на стоппалките. Затова от “Пътна полиция“ вече са подготвили редица мерки, за да се справят с проблема.

Използването на такси агент е само една от тях. Отлични снимки и нощем “Много по-лесно ни е примерно с такава кола да спрем на една бензиностанция, където знаeм, че нощем се събират мотористи и правят гонки и да снимаме. Радарите ни правят, разясни инспектор Мичев. Новата идея не е взаимствана от други държави, а е на български експерти с над 10-годишен опит в областта на пътната безопасност. Наред с моторджиите ще бъдат снимани и всички останали нарушители с коли. Първоначално се предвижда да бъде пуснато едно катаджийско такси и при необходимост и добри резултати бройката да се увеличи.

Следващата стъпка преди идеята да се реализира е тя да бъде координирана заедно със служители от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация“. Другата идея за справяне с лудите глави на две колела е в техните групи да бъде внедрен служител от МВР, който да следи за водачи без книжки или без задължителни застраховки “Гражданска отговорност“.


  1. ivchotr каза:

    Песента на Веско Маринов за НАШАТА ПОЛИЦИЯ да вземем да я направим химн на всички мотористи, че и автомобилисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*