Две бормашини задвижват триколка

Две бормашини задвижват триколка

Ексцентрично, различно, неподражаемо, ненормално – всичко това е определение на на превозно средство невиждано до момента. Четирима младежи се събират и решават, че не могат да модифицират вече съществуваща машина, а задължително трябва да създадат своя собствена. Идеята е да балансираш между лудостта и гениалността или по-точно казано между евтин и лесно достъпен източник на електричество. Дефиницията – двигател Боксер – двуцилиндров – Bosch – бормашина задвижваща триколка! Доста добре, а!

Да, и ние се замислихме! Положението на „ездача” трябва да се промени. Водачът се настанява първо с горната част на тялото в полу-свито състояние (и сега внимавайте), за да контролира задната гума на тази измишльотина. Специално конструирана „става” контролира задната гума и пренася тежестта на човека, за да се получи динамична крива.

Ето и обяснение от самите създатели:

„Издължената позиция ви дава вълнуващо удоволствие от карането. И двете бормашини въртят в една и съща посока, за да се създаде максимална мощност. Специална главина (подобна на тази на велосипед) предава въртящия момент, за да се избегне блокиране на едната бормашина от другата. Завиването с цялото тяло (заради гъвкавата връзка) е крайно различно от това да завъртиш кормилото.Трябва да се използва цялото тяло, за да се наклони и сгъне превозното средство. След като преминахме през няколко различни теста и модела, отделните части на „ставата” са изработени от CNC алуминий. Използвани са още модифицирани части от велосипед за повечето контролни компоненти. Вместо всичко да се крие под рамата, решихме да извадим тайната на показ, за да се види как работи машината.

Човешкия скелет и органите му са вдъхновението за този дизайн.“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*