Роси става съветник в Bridgestone

Роси става съветник в Bridgestone

Всички помним навлизането на Bridgestone в MotoGP през 2002 г. и пилотите, използващи гумите на марката, които стъпиха на подиума във втория сезон, а спечелиха 2 състезания през 2004 г. След постепенното развитие на състезателните си гуми, Bridgestone спечелиха първата си победа през 2007 година. след това отново През 2008 година те отново се прославиха с Валентино Роси и Fiat Yamaha. През 2009 г.  Bridgestone стана първият официален и единствен доставчик на гуми в световния шампионат MotoGP.

През изминалия  месец Роси подписа споразумение с маркетинговия отдел на Bridgestone Europe. Вале и Bridgestone ще работят заедно за насърчаване на крайните потребители сред мотоциклетистите в Европа. Валентино ще работи  сам като професионален пилот,  без участието на неговия тим и спонсорите в MotoGP.

Ролята на Роси е да оценява и да дава становища, относно мотоциклетните гуми Bridgestone. Производителят Bridgestone се стреми към по-добра безопасност и към по-добро качество на своите продукти, използвайки опита си в развитието на обиклновените гуми.

Според Такаши Томиока, старши вицепрезидент по продажбите и маркетинга, Валентино Роси е лицето, което е сред най-достойните да представи компанията. Томиока споделя, че със съветите и препоръките на Вале, който е най-добрия мотоциклетен пилот за всички времена, ще бъдат извадени на бял свят най-добрите нови гуми Battlax.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*