Лимитирана серия Ducati Pikes Peak

Лимитирана серия Ducati Pikes Peak

Вярваме или не Ducati влиза в състезанието Pikes Peak! Миналата година те дори успяха да финишират първи в своя клас (тежък клас) и финишираха втори в цялата надпревара. За онези, които не знаят Pikes Peak International Hill Climb или „Състезание към облаците” се намира в Роки Маунтинс, на 16 км. западно от Колорадо. Състезанието започава на 2,862м. надморска височина, а след 20 км. завършва на 4,300 м. За първи път надпреварата се провежда през 1916 година. Сега събитието е включено в официалния календар на FIA като има седем категрии от 250-1200 кубика.

Мотоциклетът Multistrada 1200 S Pikes Peak е специално пригоден за състезанието и е реплика на Ducati Corse. Предпазителят на двигателя е с черна анодна обработка и спортна червена боя на джантите. Като допълнение към оригиналното оборудване за заглушител и слюда, специалната версия Pikes Peak идва с одобрен от ЕС карбонов заглуител от Termignoni и състезателна слюда, отново от карбонови нижки. Изглежда почти всичко по мотоциклета е карбоново, тъй като и предният калник също е от този материал, а къстъм шитата седалка с червени шевове, допълва спортния вид на печелившата реплика.

Мотоциклетът 2012 Multistrada 1200 S Pikes Peak Special Edition (последния да затвори вратата) ще бъде наличен от май 2011 на цена от $21,995.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*