Колко струва да си домакин на MotoGP?

Колко струва да си домакин на MotoGP?

Когато става дума за изтичане на информаця, Дорна прави всичко по сислите си това да бъде „Мисия невъзможна”. За съжаление (и наше щастие) винаги ще се намери някой, който да изплюе камъчето. Става дума за цената на един кръг от MotoGP. Пистата Арагон в Испания ще бъде домакин на състезания до 2016 година. Колко ще струва това? „Само” 41 милиона евро. Това разбито по години прави 6 милиона за 2011-та, 7 милиона – за сезон 2012 и т.н.

Имайте предвид, че Арагон плаща на Дорна 7 милиона евро на година не под масата, така че сделката не е никак лека за испанската мото писта. Не започвайте обаче да съжалявате за горките хора, защото е пресметната печалбата от миналата годна (това включва и икономичеката криза и стойност на пистата), която възлиза на цели 40 милиона евро.

Местният бизнес предполага, че точната сума е около 30 милиона, но въпреки всичко, стойността на едно състезание не е кой знае какво в сравнение с тези числа. Никой не си играе на дребно.

Според данните, най-новата испанска мото писта е в пъти по-добра от предишните три, на които са се състояли състезания от MotoGP, които на всичко отгоре плащат повече, за да бъдат домакин. Херес и Валенсия превеждат по 8 милиона евро на година, за да приютят хилядите фенове на кралския клас. Решението все пак не е лесно. Старите две писти са разположени в по-добър раион и побират повече хора.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*