Outlaws

Outlaws
История на Outlaws MC

1935

„The Outlaws” са създадени през далечната 1935 година, като MсCook Outlaws Motorcycle Club. Като място на зачеването му“ се сочи Matilda`s Bar, разположен по стария път Route 66 в МакКуук, Илиноис.


1946

Въпреки, че клуба не се е разпаднал през втората световна война, както повечето организации по това време, дейностите му са били ограничени. През май 1946 г. се е провела първата голяма следвоенна мото изява в средния запад на стадион Soldiers Field в Чикаго.


Outlaws 01
1950
Клуба се е разрастнал с членове от целия район около Чикаго. Името е променено от McCook Outlaws на Chicago Outlaws, а щаба е преместен от МакКуук в Чикаго. След това е решено изцяло да се промени емблемата на клуба. Малък череп е заместил мотоциклет с крилца и е приет староанглийски стил на буквите. Дизайна е бродиран на черна фланела и ръчно нарисуван на кожено яке.


Outlaws 02 Outlaws 03
1954

Добавени са кръстосани бутала към оргиналния малък череп. Емблемата е бродирана на черна уестърн фланела с бели кантове.
Този дизайн е вдъхновен от филма „The Wild One“ с Марлон Брандо


1959

Черепа и кръстосаните бутала са с подновен дизайн, вече са много по-големи и с по-голям детайл.


Outlaws 04
Outlaws 05
Емблемата на AMA през 60-те | Емблемата на OAO (…отговора)


1960

A.M.A. – Американската Мотоциклетна Асоциация, която ръководи всички официални състезания в САЩ – е забранила думата Outlaws от състезателните облекла. Тогава всички състезатели, членове на клуба, са започнали да носят знака OMC на дрехите си до 1963г.


1963


Outlaws 06

Outlaws е станал първия официален член на 1%овото Братство На Клубовете, като по този начин става първият истинки 1%ов клуб източно от Мисисипи.


1964

На 4ти Юли към клуба се присъединяват „Gipsy Outlaws“ (Незаконните Цигани, англ., бел. пр.) от Милуоки. По време на Спрнгфилдските състезания през август те са последвани от Луисвилските „Gipsy Outlaws“ (Преди това не са имали контакти с едноименния клуб от Милуоки). „Outlaw Nation“ (Незаконната Нация) е основана с основен клон Чикаго.


Outlaws 071965

На 1ви януари 1965г. е създадена AOA – American Outlaws Association (Американската Асоциация на Незаконните). Гърба на клуба, черепа и кръстосаните бутала, е наречен Чарли.


1969

„God forgives, Outlaws don’t“ (Бог прощава, Outlaws – не, англ., бел. пр.) става мото на клуба.


1967

През юли 1967г. президента и няколко члена на Outlaws Nation са се спуснали на юг и са одобрили първия клон във Флорида.


1977

В Канада е основан първия клон извън Щатите. „Satan’s Choice“ (Избора на Лукавия, англ., бел. пр.) става Outlaws MC.


1984

За първи път член, непринадлежащ на основния клон, става национален президент.


1989

Съкращението MC е добавено към гърба.


1993

Първият Европейски клон е във Франция.


1994

„Australian Outlaws“ (Австралийските Незаконни, англ., бел. пр.) е създаден на петия континент. Освен това „MC 44“ от Франция става клон на Outlaws. Добавен е надпис Еurope (Европа, англ., бел. пр.) на техния гръб.


1995

Поради разрастването на чикагския клон той се разделя на три групи: Основен клон (южен), западен и северен. Вторият Европейски клон е в Норвегия.


1999

Белгийският „Outlaws MC“, който е съществувал независимо за 25 години, става член на AOA – в този момент това е единствения клон в Европа.


2000

Английският и Уелски „Outlaws MC“, дотогава независим клуб, се включва към AOA. По-късно същата година Норвегия отново е добавена като първия скандинавски клон.


2001

В много страни в Европа се откриват нови клонове – Ирландия и о-в Джърси. В Германия „Ghost Riders MC“ (Мотоклуб Призрачни Ездачи, англ., бел. пр. се присъединява към AOA, последвани от първия азиятски клон в Тайланд и втория скандинавски – в Швеция.


2002

В Германия се основава първият официален съпорт (Black Pistons MC (Мотоклуб Черните Бутала, англ., бел. пр.)) на AOA. Последват го няколко държави – САЩ, Канада, Великобритания, Полша и Норвегия. В Италия и Полша се откриват нови клонове на AOA.


2003

Outlaws MC съществува в 19 щата в Щатите. Френският „MC Drome“ (на местността Дром във Франция, бел. пр.) се присъединява към AOA.


2004

В края на 2004г. AOA стартира първия бъдещ клон в Русия.


2005

Outlaws MC празнува 70тия си юбилей като мотоклуб и 40 – тия юбилей на AOA.
Чарли е приет в Русия, която получава статут на пълен член през юни 2005г.


2006

В края на 2006 AOA стартира първия клон в Япония.


2007

Азия расте! През март 2007г. стартира първият бъдещ клон във Филипините.


Днес Outlaws съществува като един от най-големите мотоклубове в света.


Outlaws 08Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*