Бъдещето на мотоциклетите е с едно колело?

Бъдещето на мотоциклетите е с едно колело?

Всички знаем, че няма сила на земята, която да ни раздели от двете колела. Има обаче хора, които прогресивно намаляват броя на гумите на превозното средство.

Тази история започва преди няколко години, когато 13-годишната дъщеря на американския инженер Крис Хофман го попитала дали е възможно да съществува мотоциклет с едно колело, какъвто видяла в една видеоигра. Хофман, който е жител на град Портланд (щата Орегон, САЩ) не само отговорил утвърдително, но и се заел да създаде реална версия на футуристичното превозно средство.

Резултатът от всичко това е мотоциклетът с едно колело (моноциклет?) RYNO,  произвеждан от компанията на Хофман RYNO Motors.

Важно е да се каже, че RYNO не е, (и не се опитва да бъде) истински мотоциклет и по-скоро представлява превозно средство за къси разстояния и лежерни разходки със скорост малко над пешеходната. Неговата максимална скорост се измерва в зашеметяващите 16 км/ч. Причините за това са свързани със законодателството, а не с технологиите. RYNO се задвижва с електричество и се стабилизира сам  – качество, което е от критична важност при очевидната липса на достатъчно точки на съприкосновение със земната повърхност.

Ако вярвате в тази радикална визия за бъдещето на мотициклетите, имате уникалната възможност да направите предварителна поръчка в сайта на компанията. Цената на машината е 5295 долара.

Срещу тази сума очевидно ще получите безшумно, чисто и икономично превозно средство, което предполагаме ще можете да карате навсякъде. Допълнителен бонус, в случай, че си падате по такива неща е, че с RYNO ще бъдете всеобщ обект на внимание и сочене с пръст на улицата.

За да е съвсем ясно, смятаме, че отговорът на въпроса, поставен в заглавието е напълно отрицателен. Въпреки това обаче адмирираме креативността и предприемчивостта на Крис Хофман.

Вижте как изглежда язденето на уникалното превозно средство и повярвайте на очите си:

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*