Bosch с нова стабилизираща система за мотоциклети

Bosch с нова стабилизираща система за мотоциклети

Bosch обяви, че компанията е разработила стабилизираща програма за мотоциклети (MSC), която е първата в света система с контрол върху спирачната система, гарантираща възможно най-добрата стабилност във всички ситуации. Първите два модела, които ще бъдат оборудвани с иновативната система за активна безопасност, и които ще бъдат налични на пазара още преди края на тази година, са KTM 1190 Adventure и 1190 Adventure R 2014.

MSC, която използва като основа налична спирачна антиблокираща система, повишава стабилността както по време на спиране и ускоряване, както и когато мотоциклетът се движи направо или завива. От Bosch коментират, че работата на системата по никакъв начин не влия върху цялостното усещане от управлението на двуколесното превозно средство, а гарартира оптимално безопасно пренасяне на момент към гумата и пътната настилка.

От Bosch акцентират върху това, че през 2010 година, над 5000 мотористи са загубили живота си в пътни инциденти по европейските пътища. Според проучвания, налична спирачна антиблокираща система е в състояние да намали броят на общите инциденти със сериозни наранявания или смъртни случаи с около 1/4, а новата стабилизираща програма ще подобри този показател още повече.

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*